Попит на контрабандні айфони не падає

Працівники Львівської митниці ДФС затримали чергову партію сучасних  мобільних телефонів.

Учора, 24 лютого, в зону митного контролю пункту пропуску «Краковець-  Корчова» з  Республіки Польщі прибув легковий автомобіль, на польській реєстрації,  під керуванням громадянина України. Для перетину кордону він обрав смугу руху «зелений коридор», чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження. Під час візуального огляду автомобіля у працівників митниці виникла підозра про наявність в автомобілі  таких товарів. Автомобіль було скеровано в зону поглибленого огляду. Там в конструктивних порожнинах під обшивкою передніх сидінь транспортного засобу митники знайшли 10 телефонів  марки «I-Phone 6 S».

Таким чином громадянин намагався перемістити через митний кордон України товар,  який відповідно до ст. 197 МК України та Постанови Кабінету Міністрів України № 436 від 21.05.2012 року (Додаток 12), є обмеженими до переміщення через митний кордон України. Також він  вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю з використанням способів, що утруднюють виявлення товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Товар вилучено. Справу скеровано до суду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: