У березні у Львові буде виставка художника Республіки Дагестан Юрія Кириченка

З 9 до 31 березня з 11:00 до 18:00 год. у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Г. Візницького, що на вул. Стефаника, 3, експонуватиметься виставка творів Заслуженого художника Республіки Дагестан Юрія Кириченка. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Художник працює в техніці акварелі, офорту, часто використовує італійський олівець, фломастер. Юрія Кириченка можна віднести до того типу художників, які поєднують в собі авантюризм, пристрасть до подорожей та глибокий артистизм. Його, по-репортерськи гостре око фіксує живі сцени, які були побачені в різних місцях: чайхані, на східному базарі, на сільській вуличці, на алеї перед Оперним театром. У творах художника суворий вигляд кавказького аулу змінюється радісними видами львівських вуличок, а наповнена сонцем середньоазійська мечеть – трагічними образами знедолених.

За свою багаторічну діяльність Ю. Кириченко брав участь у понад 120 різноманітних виставках художніх творів в Україні, Польщі, Болгарії.

Довідка

У 2013 році Ю. Кириченко удостоєний почесного звання Заслуженого художника Республіки Дагестан.

З 2015 року художник проживає і працює у Львові. На даний час Юрія приваблюють експерименти в галузі акварельної техніки. Незважаючи на свій поважний вік художник повний сил та енергії, в нього багато нових задумів та планів.

Народився Юрій Георгійович Кириченко у 1933 році в м. Баку. Свою творчу діяльність розпочав у якості художника-ілюстратора, співпрацюючи з книжковими видавництвами, для яких оформив десятки художніх книг та підручників. Далі багато подорожував по Середній Азії, писав картини, спілкувався з простими людьми. Результатом цих подорожей стало 9 великих серій полотен, найчисельніша з яких – «Мої сучасники». Часто художник бував і у Львові. Зачарований красою міста, він створив серію чудових архітектурних пейзажів, які стануть акцентом виставки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: