У Львові перевірять харчування дітей

Сьогодні, 25 лютого, на пленарному засіданні ЛМР було піднято питання щодо харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах міста Львова. За результатами депутатського запиту буде проведено перевірку про наявність сертифікатів на буфетну продукцію у шкільних буфетах.

«Загальноосвітні навчальні заклади закуповують послугу з надання гарячого харчування учням. Харчування забезпечують надавачі послуг з гарячого харчування, як комунальні підприємства, так і приватні підприємства.

Щодо надання одноразового харчування і гарячих сніданків та обідів, звичайно, що надавачі послуг користуються меню, яке є затверджене і погоджене головним санітарним лікарем міста Львова.

Окрім того, у навчальних закладах надавачі послуг реалізують також і буфетну продукцію. Але, відповідно до чинного законодавства, вони повинні мати усі сертифікати про якість даної продукції і дозволи про те, що вони можуть реалізуватися у загальноосвітніх навчальних закладах»,- зазначила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти ЛМР.

«Спільно з управлінням освіти міста та спільно з управлінням охорони здоров’я максимально зробити всі необхідні дії, із залученням колег депутатів, із залученням колег з профільних комісій, щоб ми показали приклад якісного харчування дітей в наших школах.

Я розумію, що кожен, хто має дітей, знає, що це таке, знає, як важко спілкуватися з ними і переконувати їх, щоб вони утримувались від чіпсів, різного печива, круасанів.

Я думаю, що ми можемо в наших школах вибудувати логістику так, щоб діти мали тільки здорове харчування. Краще нехай дитина з’їсть свіже яблуко - це і дешевше, і корисніше, ніж їсти круасани.

Сьогодні, насправді, немає нічого ціннішого, ніж здоров’я дітей. Тому в мене велике прохання: за 1,5 тижні подати мені пропозиції, щоб я міг вникнути в цю ситуацію, з точки зору нового бачення і в максимальній координації з колегами депутатами зробити це швидко і якісно»,- наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: