Львівський етно-гурт Joryj Kłoc презентує новий альбом на Святі Лютої Макітри

Після гастролей Європою відомі етно-хулігани Joryj Kłoc запрошують на презентацію нового матеріалу у рідному Львові. Подія відбуватиметься 26 лютого о 20:00 год у клубі UNDERGROUND, що на вулиці Коперника 17, та матиме вже традиційну назву Свято Лютої Макітри. Про це повідомила прес-служба ЛМР

Окрім нової програми з платівки «Корба» та анонсу майбутнього альбому з колядами, Joryj Kłoc презентуватиме у Львові також оновлений склад. Під час концерту музиканти познайомлять глядачів зі своїм новим лірником Ярком Себалом.

Додамо, що, за версією гурту, Свято Лютої Макітри здавна відзначалося в Україні у другій половині лютого й знаменувало собою «скорий прихід Весни та Тепла, а також Ярого чи, як тоді писалося, «Йорого» Сонечка», – стверджує гурт.

Joryj Kłoc вже не перший рік поспіль успішно відроджує це призабуте свято, беручи до уваги, що особливим знаком під час святкування була макітра: тобто велика глиняна миска, в якій зазвичай труть мак або накладають гору вареників.

Довідка

Joryj Kłoc - фолк-рок група зі Львова. Гурт було створено у 2008 році, у сучасному складі група існує з 2010 року, сама ж характеризує себе як «обрядова гіп-гоп-дайбоже-рок-етно-чорт ватага». У складі гурту – відомі львівські музиканти та митці:

Скульптор Антон Лубій — бухало, спів, вигуки

Скрипаль Іван Жогло — альт, спів, вигуки

Скульптор та творець лір Гордій Старух — гітара, спів, духові

Театрал Олесь Коваль — колісна ліра, спів, вигуки

Мультиінструменталіст Ярко Себало — колісна ліра, спів, вигуки.

Концерт «Свято Лютої Макітри» відбудеться 26 лютого у клубі UNDERGROUND, що на вулиці Коперника, 17. Початок о 20:00 год. Квитки можна придбати на вході у заклад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: