"Львівський Паганіні" Василь Попадюк виступить у своєму рідному місті, разом з кращими музикантами світу

У понеділок, 29 лютого, у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької виступить всесвітньо відомий музикант, композитор, заслужений артист України Василь Попадюк. Це буде незвичайний концерт, адже ним скрипаль-віртуоз відзначить своє 50-річчя, зібравши на одній сцені найкращих музикантів світу, які грають у двох його бендах. Початок – о 19:00.     

Про це сьогодні, 26 лютого, під час прес-конференції сказав сам Василь Попадюк, інформує Дивись.Інфо.

За словами Василя Попадюка, що нарешті здійснилась його давня мрія, адже 2 його гурти зіграють разом на одній сцені.

«Я поєднав два Papa Duke Band – «Papa Duke Band Канада» і «Papa Duke Band Україна». Таким складом ми виступили у Києві 23 лютого. Тепер приїхали в моє рідне місто, - сказав Попадюк

Про своє рідне місто, Василь Попадюк розповідав з трепетом.

«Я прожив у Львові перші свої два роки, потім переїхав в Київ, де і виріс, але мені там не дуже сподобалось. Коли вже проживав в Канаді почав сюди їздити з концертами і закохався в Львів. Відчув цю енергетику, тут якось затишніше».

Тож, на концерті 29 лютого у Львові збереться зірковий інтернаціональний склад музикантів. Того вечора на сцену Львівської опери вийдуть Ельмер Феррер (гітара; Куба, Канада), Робі Ботош (фортепіано; Угорщина, Канада), Амхед Мітчел (ударні; Куба, Канада), Ігор Закус (бас-гітара; Україна), Андрій Шусть (фортепіано; Україна).

Василь Попадюк додав, що хоч музиканти розмовляють на різних мовах вони дуже добре спрацювалися.

У них є своя мова музики. Не треба навіть володіти добре іноземною мовою, якщо ви володієте якимось інструментом, щоб без проблем спілкуватись, - сказав музикант.

Концертна програма складається із творів у різних жанрах й різних років, які увійшли у п’ять альбомів музиканта. Василь Попадюк пообіцяв, що для слухача звучатимуть найкращі речі і нові композиції, які ще ніхто не чув.

Зокрема, прозвучать інструментальні композиції Енніо Морріконе, Ел Ді Меоли, Чіка Коріа, а також авторські твори самого Попадюка. Відбудеться не одна музична прем’єра – мелодій, які увійдуть в наступний альбом скрипаля, вихід якого заплановано цьогоріч

Ще один сюрприз концерту те, що Василь Попадюк гратиме на кількох музичних інструментах, а їх буде 7-8.

Додамо, під час концерту маестро вручать дві відзнаки – почесну грамоту голови Львівської ОДА Олега Синютки і подяку міського голови Львова Андрія Садового.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: