Суперниця Музичук відсвяткувала день народження у Львові

Китаянка Хоу Іфань, яка претендує на корону української шахині Марії Музичук, сьогодні святкує 22-річчя. День народження спортсменка зустріла у Львові, де вже у вівторок стартує чемпіонат світу з шахів серед жінок. Китаянку привітав міський голова Андрій Садовий.

Міський голова Львова Андрій Садовий привітав з днем народження китайську шахістку Хоу Іфань, яка братиме участь у Чемпіонату світу з шахів серед жінок. Від громади міста Андрій Садовий вручив китайській шахістці монету із зображенням Короля Данила Галицького та львівські солодощі.

«Я подарував Хоу Іфань львівську чоколяду і монету короля Данила - засновника нашого міста, бо якраз чемпіонат світу відбувається в час 760-річчя нашого міста і це дуже знаменна подія, що ми у Львові приймаємо чемпіонат світу з шахів, маючи 30 гросмейстерів у Львові. Це велика честь», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Сьогодні Хоу Іфань виповнилось 22 роки. Ексклюзивно для телеканалу «24» спортсменка розповіла, що свій день народження святкуватиме вже після чемпіонату. У Львові ж в основному тренується. Про свою підготовку Хоу Іфань не говорить, лише зазначила, що знаходить час і на відпочинок. Зокрема на прогулянки містом.

«Це мій перший візит в Україну. Я чула, що Львів - гарне місто з багатою історією. І побачила це по архітектурі. Місто дуже красиве, і я стараюся знаходити час, щоб трохи погуляти і подивитись саме місто», - розповіла Хоу Іфань.

Хоу Іфань займається шахами із трьох років. У 10 років стала чемпіонкою Китаю. А у 16 — наймолодшою чемпіонкою світу серед жінок. Цей престижний титул вона здобувала тричі.

Зараз китаянка очолює світовий жіночий рейтинг, в якому львів’янка Марія Музичук перебуває на 5-ій сходинці. Хоу Іфань не брала участі у Чемпіонаті світу з шахів серед жінок у 2015 році та поступилась чемпіонським титулом Марії Музичук. Однак, здобувши перемогу на Гран-Прі серед жінок 2013-2014, вона отримала також право на участь у Матчі за звання чемпіонки світу проти Марії.

Нагадаємо, матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок триватиме у Львові з 1 до 18 березня. Змагання відбудуться в Палаці Потоцьких.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: