Фонддержмайна пропонує приватизувати 44 підприємства

Фонд держмайна (ФДМ) України пропонує внести 44 об'єкти з переліку тих, що не підлягають приватизації, і виставити їх на приватизацію. Про це йдеться уповідомленні прес-служби відомства.

Серед підприємств вказані ДП «Проектний інститут «Львівський Промбудпроект», а також Львівське державне спеціальне конструкторське бюро «Топаз».

Відповідний законопроект про внесення змін до переліку об'єктів держвласності, що не підлягають приватизації, підготовлено Фондом із метою розширення кількості об'єктів, які може бути приватизовано 2016 року.

Як зазначають у ФДМ, більшість об'єктів за результатами діяльності не відповідають критеріям віднесення їх до тих, які не підлягають приватизації, тоді як основне завдання приватизації - підвищення економічної ефективності, залучення інвестицій для модернізації виробництва.

Згідно з повідомленням, серед об'єктів, з яких пропонують зняти заборону на приватизацію, – ВАТ «Укрцинк», ВАТ «Український НДІ вогнетривів», ВАТ «Черкаський приладобудівний завод», ВАТ «Більшовик», держкомпанія «Одеські авіалінії» (усі перебувають в управлінні ФДМ).

Крім того, у переліку - Державне Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів, Азовський судноремонтний завод (в управлінні Мінінфраструктури), НДІ «Гелій», Одеський НДІ телевізійної техніки (в управлінні МЕРТ), державне геофізичне підприємство «Укргеофізика» (Держгеонадра), а також п'ять об'єктів державної будівельної корпорації «Укрбуд».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: