Соцпроект “Міс Львів” стане Miss TV Lviv

Ребрендинг конкурсу краси відбудеться через заплямовану репутацію бренду “Міс Львів”... “Місок” Львова асоціюють з яхтами та ескортом

У місті Лева є два конкурси краси “Міс Львів”. Один з 2009 року проводять у Оперному театрі. Другий — це телевізійний соціальний проект, який дає змогу фіналісткам та переможниці потрапити на конкурси краси міжнародного рівня, а переможницю чекає кар'єра фотомоделі за кордоном. Тепер соцпроект “Міс Львів” буде проходити етап ребрендингу. Нова назва конкурсу — Miss TV Lviv, що проходитиме під егідою Miss TV Ukraine.

Відтак, щоб роз’яснити усі питання, у Львові відбулася онлайн-конференція, де журналісти мали можливість розпитати модель, володарку титулу соцпроекту "Міс Львів-2015" та Miss International Ukraine-2015 Ніну Горинюк про перспективу розвитку конкурсів краси у Львові, а також про те, що деякі красуні представляють Україну на міжнародних конкурсах краси.

- Як сталось так, що у Львові є два конкурси краси?

- Перший конкурс “Міс Львів” відбувся ще у 2001 році. Тоді його провела одна з гігантів модельного бізнесу Галина Грохольська, власниця відомої модельної агенції. У 2004 році в Галини з’явився партнер — російська телеведуча родом зі Львова Гражина Чаплін. Конкурс успішно проходив в Оперному театрі.

Але у 2008 році коштів на проведення свята краси на жаль не зібрали. Оргкомітет не хотів брати гроші від непорядних спонсорів, які, як правило потім вимагають від організаторів більше, ніж участь в рекламній компанії. У 2009 році довкола “Міс Львів” почали відбуватися цікаві події. Про них розповів на прес-конференції у Львові Сергій Матяш. Отож, два роки конкурсу краси у Львові не було. Сергій Вікторович сказав: “Хтось з міністерства спорту України порекомендував мені Валерію Никифорець. Я дав їй документ на проведення конкурсу. Гражина повернулася до Львова, щоб відновити організацію свята, бо була обурена рівнем проведення конкурсу. Тоді він відбувся у нічному клубі “Софія” на сцені розміром у три квадратних метра. Гражина зареєструвала товарний знак «Міс Львів». Никифорець зробила теж саме, але пізніше на два місяці. Я Валерії Никифорець дав документ на проведення конкурсу у 2009 році. Але коли я дізнався, що вона ще й взяла участь у конкурсі та сама собі одягнула корону, сказав їй: «Дорогенька, вибач – це вже фарс. Ти у конкурсі “Міс Україна” брати участь не будеш». Це було смішно. Людина проводить конкурс, бере участь і перемагає. Це на стільки все зухвало”.

ni

Цікаво, що Никифорець одягнула сама собі не лише корону “Міс Львів”. Сумнівною є корона “Міс Білорусь” та ще чимало титулів, якими вона демонстративно хизується у соцмережах. Невже вона сама придумала ті титули, бо насправді таких конкурсів з незрозумілими назвами ніхто не організовував.

Валерія Никифорець всіма силами старалася зіпсувати стосунки людей, які з 2001 року співпрацювали у сфері організації конкурсів краси. Бо їй вже було мало бути просто “Міс Львів”. Вона ще захотіла щороку красуватися на афішах та вирішувати, кому з красунь одягати корону. Щоб отримати завітний дозвіл від Сергія Вікторовича Матяша на участь у “Міс Львів” та у “Міс Україні” довелося придумувати багато нісенітниць. Відтак продюсерам конкурсу довелося відстоювати свої права у суді. Судові справи тривають досі...

У законі чорним по білому написано: хто першим подав ліцензію на реєстрацію, той має усі права на конкурс. Але для усіх юристів в Україні незрозуміла ситуація, яким чином Никифорець отримала такий самий товарний знак, як наш. Хоча експертизи показують, що знаки є ідентичними. Судові справи будуть йти довго. Таким чином, у нас є два конкурси “Міс Львів”.

- Але ж переможниці конкурсу, який проводить Валерія Никифорець в Оперному театрі їдуть представляти місто на “Міс Україна”. Як працюєте ви?

- Вважаємо, що працювати в цьому напрямі в Україні немає сенсу. Репутація конкурсу “Міс Україна” знищена, заплямована. Після скандалу довкола цього конкурсу, два роки тому його покинув Сергій Матяш. Відтоді почалися незрозумілі справи щодо торгівлі “місок”, дорогого елітного ескорту. Щодо цієї проблеми на каналі 1+1 була навіть знята програма. У програмі прямим текстом йдеться, що цей конкурс перетворився на елітний бордель. Якщо уважно вивчити сторінки у соцмережах конкурсанток, то можна побачити багато фактів, як дівчата після фінішу “Міс України” красуються на дорогих яхтах вартістю понад 10 мільйонів доларів...

Наприклад, у 2014 році, коли конкурс “Міс Україна” виграла львів’янка Андріана Хасаншин (до речі, тоді фінал конкурсу не провели традиційно на сцені, корону одягнули у ресторані. У цей період була зміна власників бренду і конкурс проходив без особливої уваги до нього), у соцмережах з’явилися її фотографії з різних яхт, островів. Валерія Никифорець підбадьорила свою підопічну у соцмережах, мовляв, як добре бути володаркою титулу “Міс Україна”...

Таку ж історію з яхтами повторила ще одна конкурсантка та улюблениця Никифорець - Сніжана Танчук. Адже лише вона одна, як можна спостерігати на афішах кастингу 2016 року, стоїть поряд з усіма переможницями “Міс Львів”. Хоча ніколи титул “Міс Львів” не отримувала. Виникає питання: “За які заслуги?”. Сніжана Танчук отримала титул другої віце-міс Львів після того, як з етичних міркувань я відмовилася від стрічки і корони другої віце-міс.

Попри судові тяганини, найкраща новина за ці роки - Сергій Матяш знову став покровителем нашої справи. Ми надалі будемо співпрацювати з ним по міжнародному напрямку. Наші майбутні переможниці будуть представляти Україну на міжнародних конкурсах. Адже у Сергія Вікторовича є колосальний досвід організації конкурсів краси. Він має ліцензії на міжнародні конкурси та шалений авторитет в цій справі. Можна купити будь-який бренд, як це зробили нові власники “Міс Україна” з Дніпропетровська, але купити репутацію за 25-річну працю — майже не можливо. У нас з ним великі спільні творчі плани.

Коли на початку року почала займатися організацію нашого наступного телепроекту “Міс Львів 2016”, особисто поспілкувалася з десятками майбутніх партнерів і була в шоку від “репутації” бренду “Міс Львів”.

Люди ледь не кидали телефонну слухавку, коли я представлялася з оргкомітету конкурсу. Тільки після того, як називалася по імені і пояснювала, що представляю інтереси соціального телепроекту “Міс Львів”, тоді тон співрозмовників мінявся на доброзичливий. І тільки після плідних розмов з партнерами зрозуміла, наскільки наш проект був успішним і що нам довіряють.

Вже більшість львів’ян звернули увагу на афери довкола конкурсу під егідою “Міс Україна” на всіх рівнях: починаючи з корони, яку Никифорець одягнула собі сама, та красується нею до тепер, продовжуючи участю “Міс Львів” та віце-міс Львів у конкурсі краси в ОАЕ. Що цікавого: одна учасниця “Міс Львів” чомусь представляє Польщу, а інша — Англію. А решта учасниць чомусь виявилися конкурсантами з “Міс України”. Далі можна звернути увагу, що в жодній країні світу міс семирічної давності не “ліпить” себе на афіші кастингу кожного року. Зазвичай це робить попередня переможниця конкурсу краси. Тим паче, ніхто для “товпи” не засовує в афішу двох попередніх місок. Чи не дивно, коли гендиректор конкурсу краси, красується на афіші кастингу вдвох з торішньою переможницею конкусу? Але так вважає директорка... Манія величі панує з моменту одягнення на себе корони. Це змушує задуматися...

Ще варто згадати про соціальність“Міс Львів з Оперного театру”. Минулого року деякі фіналістки “Міс Львів-2015” на чолі з Валерією Никифорець роздавали біля Порохової вежі їжу бідним. Насправді вони лише там стояли і фотографувалися біля них. Жодна з тих красунь навіть кілограма гречки не принесли. Про це учасниці нашого телепроекту розповіли представники благодійної спільноти, коли вона організовувала свій соцпроект в рамках нашого конкурсу.

Наша віце-міс Львів Надія Максимів разом з футболістами Володимиром Костевичом та Тарасом Степаненком приїхали, щоб запропонувати свою допомогу соціально незахищеним. Її ледь не вигнали звідти. Мовляв, ви - аферисти, бо з “Міс Львів” до них уже приходили одні “діячі”. До речі тоді Надії та її зірковим партнерам таки вдалося власноруч приготувати обід та нагодувати понад 150 потребуючих людей.

Нам така слава не потрібна! Мусимо переконати суспільство, що ми - зовсім інша організація!

- Але ж Ваш соціальний проект теж проходить під брендом “Міс Львів”. Як з цим бути?

- Наш телепроект — прозорий. Це конкурс краси нового формату, де у журі немає представників чоловічої статі. Але, що головне - у нас немає спонсорів. У мене, як директора конкурсу інша ціль — щоб наш конкурс не сприймали, як бордель. Не хочемо, щоб нас асоціювали з яхтами у Портофіно, чи ескортом в ОАЕ.

Ми принципово залучаємо лише партнерів, з якими працюємо на умовах бартеру, та, які напряму передаватимуть кошти на ті благочинні проекти, які ми підтримаємо. Оскільки наш новостворений благочинний осередок “Міс місія” орієнтований на допомогу малюкам та молодим матерям, ми починаємо співпрацювати з неонатальними відділенями у львівських лікарнях, з фондом “Немовля”. Із задоволенням підтримаємо (в якості волонтерів) благочинні акції, які проводить ГО “Розвиток громади”.

- Цього року ваш кастинг був на грані зриву? Розкажіть про цю неприємну історію.

- Дії наших конкурентів — неадекватні. Ми неодноразово отримували погрози. У ЗМІ було опубліковано багато статей, де нас поливають брудом. Був ще один “цікавий” випадок. За кілька хвилин до кастингу соцпроекту “Міс Львів”, поліція повідомила про замінування ТЦ “Роксолана”. Кастинг мав відбутися у студії Miss Princess. Це можна було б списати на збіг обставин... Але я дуже здивувалася, коли біля замінованого торгового центру побачила людину, яка працює в конкурсі “Міс Львів з Оперного театру” . Вона просто стояла і дивилася, що робиться. І це ще не все! Коли ми повідомили у соцмережах про те, що у зв’язку із замінуванням кастинг переноситься в іншу локацію, головний помічник Никифорець почав дуже активно реагувати коментарями у соцмережах, і виправдуватися, що це не вони, хоча їх ніхто не звинувачував...

Оскільки справу щодо організації єдиного законного “Міс Львів” у 2001 році розпочала Галина Грохольська, а потім продовжила разом з Гражиною Чаплін, у 2015 році цю справу передано мені, то я не хочу мати жодних конфліктів з неадекватними особами. Веду світлу справу, залучаю до неї порядних людей і не хочу, щоб цю справу поливали брудом. Наш оргкомітет та експерти прийняли рішення про ребрендинг марки “Міс Львів”. Прошу звернути увагу, що відтепер наш соціальний телепроект буде називатися Miss TV Lviv та буде продовжуватися у рамках Miss TV Ukraine за підтримки міжнародних ліцензій найкращих конкурсів краси у світі. Наші красуні гідно представлятимуть Україну на конкурсах краси та соціальних проектах у всьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: