Громадськість цікавить тільки певна стрічка у бюджеті, - Самагальський

Громадськість цікавить тільки певна стрічка в бюджеті. Про це сьогодні, 29 лютого, під час прес-конференції сказав екс-депутат Львівської міської ради Яромир Самагальський, повідомляє Дивись.Інфо.

За його словами, починаючи з 2010 року, громадськість запрошували на обговорення проекту бюджету постійно і тільки останні два роки вони почали цікавитися бюджетом.

«До нас приходили на бюджетні слухання тільки зацікавлені в якомусь конкретному питанні. Я пам’ятаю, як зі скандалами запрошували начальників управлінь освіти. А їм забороняло їхнє керівництво. Нагадаю, що в 2011 році був конфлікт між управлінням освіти району і міста. В більшості випадків громадськість бюджет не цікавив, тільки певна стрічка в бюджеті", - сказав Самагальський.

Експерт з виборчого законодавства, керівник проекту “Відкритий бюджет міста” Роман Кошовий, додав, що раніше громадяни не цікавилися бюджетом, бо він дуже складний.

«Тепер ми бачимо, що зацікавлення зростає. Водночас утворюються певні елементи імітації реформ. У нас дуже багато державних органів та органів самоврядування займаються імітацією реформ, яку ховають за дуже красиву візуалізацію цієї імітації», - додав Кошовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: