Громадські активісти вимагають спростити бюрократію у видачі медичних довідок

Активістами Громадської організації «Вектор Європейського Розвитку «ВАРТО»» проведено соціальний експеримент, метою якого було отримання медичної довідки форми 083/о, для пред’явлення на курси водіїв та подальшого допуску для складання водійських іспитів, пише Дивись.Інфо.

У ГО «Вектор Європейського Розвитку «ВАРТО» написали звернення до директора Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдана Чечотки.

«Звертаємо Вашу увагу, що даний експеримент в часовому розрізі зайняв два робочі дні та потягнув за собою витрати в сумі 300 гривень, з яких 271 грн. прямих витрат (54 грн. сертифікат психіатра, 57 грн. сертифікат нарколога, 160 грн. оформлення медичної довідки) та близько 30 грн. витрат на громадський транспорт.

Для отримання медичної довідки наш активіст, протягом першого дня простояв у черзі понад дві години у Львівському обласному державному наркологічному диспансері за адресою м. Львів, вул. Б.Лепкого, 8. Через годину після огляду отримав сертифікат на руки. Звільнившись о 12:00 годині, він попрямував у другий кінець міста, у Львівський обласний психо-неврологічний диспансер, що знаходиться за адресою м. Львів, вул. Коциловського, 30. За 20 хвилин до обіду (відверто скажемо, просто пощастило) ним було проведено оплату за послугу отримання сертифікату та пройдено всі необхідні процедури. Однак отримання самого сертифікату було перенесено на 16:00 год. цього ж дня, (оскільки для пацієнтів які проходять огляд у лікаря до 13:00 год., видача сертифікатів проводиться після обіду цього ж дня, а для пацієнтів, які проходили огляд після 14:00 год., видача проводиться з 09:00 год. наступного дня!).

На наступний день, наш активіст прибув у Львівську обласну госпрозрахункову поліклініку, що знаходиться за адресою Проспект Чорновола, 45а. Героїчно пробігавши між двома корпусами даної установи, протягом декількох годин успішно пройшов водійську комісію та отримав медичну довідку форми 083/о», - йдеться у зверненні громадських активістів.

Представники ГО просять у найкоротші терміни створити робочу групу задля напрацювання нових механізмів та шляхів для більш швидкого та менш бюрократичного проходження медичного огляду та отримання довідки форми 083/о.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: