Шахи - це не лише спорт, це естетика, це високий, духовний, культурний рівень, - Капустін

Сьогодні, 1 березня, о 19:00 год. у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбулася церемонія відкриття Чемпіонату світу з шахів серед жінок.

В програмі церемонії відкриття були виступи відомих львівських виконавців, які чергувалися із традиційними привітаннями української та китайської гросмейстерок від перших осіб країни та міста.

«Ми нарешті прийшли до того етапу, коли матч починається.

Коли Марія Музичук стала чемпіонко світу, ми зрозуміли, що у нас з’явилася мрія, мрія провести цей матч в Україні, мрія провести цей матч саме у Львові.

Львів зробив величезну справу, для того, щоб цей матч відбувся», - зазначив Віктор Капустін, президент шахової федерації України.

На головній сцені міста виступали балет “Життя”, скрипаль-віртуоз Олександр Божик, квартет Tenors Bel’canto та учасниця шоу “Голос країни” Христина Соловій.

«Від завтра нас чекає захоплююча боротьба, спортивна, естетична боротьба. Бо шахи - це не лише спорт, це естетика, це високий, духовний, культурний рівень. Саме від завтра ми будемо за цим спостерігати.

Я впевнений, що ця боротьба захопить не лише Львів, не лише Україну, але і увесь світ. За цією грою, яка буде проходити в Палаці Потоцьких, будуть спостерігати мільйони людей.

Львів перетворився на світову столицю цієї чудової гри в шахи», - додав Віктор Капустін.

Нагадаємо, матч за звання чемпіонки світу з шахів 2016 між чинною чемпіонкою світу, львів’янкою Марією Музичук та претенденткою на титул, китаянкою Хоу Іфань триватиме у Львові впродовж 1-18 березня 2016 року. За розкладом перша гра розпочинається 2-го березня о 15:00 в Палаці Потоцьких. Перший хід у шаховій партії зробить міський голова Львова Андрій Садовий.

Довідка

Титул чемпіонки світу з шахів Марія Музичук здобула на Чемпіонаті світу з шахів серед жінок у 2015 році. Хоу Іфань після перемоги на серії Гран-Прі 2013-2014, отримала право на участь в Матчі за звання чемпіонки світу.

Згідно з рейтингом ФІДЕ на 1 березня 2016 року Хоу Іфань займає перше місце (2667) серед жінок, а Марія Музичук (2555) розділяє четверте з сестрою Анною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: