Досяк погодився бути заступником керівника львівського центру для бійців АТО

Ветеран АТО Юрій Досяк погодився бути заступником директора новоствореного Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, який днями очолив священик УГКЦ Роман Лагіш. Досяк вважає такий варіант компромісним, однак остаточне рішення буде прийнято після перемовин бійців АТО з міською владою та оприлюднене наступної середи, 9 березня. Про це пише Захід.нет.

Під час зустрічі ветеранів АТО, громадських активістів та представників міськради, яка відбулася ввечері 2 березня, Юрій Досяк заявив, що наразі тривають переговори стосовно структури центру надання послуг учасникам бойових дій. При цьому Досяк наголосив, що і він, і мерія готові до компромісу.

Відповідаючи на питання кореспондента ZAXID.NET про те, чи готовий він бути першим заступником директора центру, тобто отця Романа Лагіша, Досяк сказав: «Якщо це буде потрібно для роботи, то так. Можливо, погоджуючись на це, я роблю непопулярний крок, але це на користь спільній справі».

Він пообіцяв 9 березня розповісти, про що домовилась робоча група, яка зараз вирішує, хто яку посаду обійматиме в центрі.

Юрій Досяк також наголосив, що жодного конфлікту між церквою і бійцями АТО немає.

Отця Романа Лагіша, який 26 лютого був призначений директором центру, а через три дні заявив про відмову від посади, на зустрічі не було. За словами одного з ветеранів АТО Тараса Ковалика, який долучився до створення центру, отець Роман днями поїхав у відрядження до Німеччини.

Голова міжфакційного депутатського об’єднання ЛМР з питань учасників Віталій Свінціцький, який раніше наполягав на тому, що центр має очолити Досяк, тепер погоджується на те, щоб центром керував отець Роман. Він також закликав усі сторони конфлікту до порозуміння.

Нагадаємо, 26 лютого директором Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій було призначено 35-річного отця Романа Лагіша. На цю посаду його рекомендували більшість депутатів з комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова і постійної комісії гуманітарної політики Львівської міськради.

Разом з тим, частина громадських активістів обурилися цим призначенням. На їхню думку, очолити центр мав учасник АТО Юрій Досяк, який доклав багато зусиль для створення Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій.

29 лютого у каплиці Львівської міськради відбулася зустріч ветеранів АТО, невд оволених призначенням отця Романа. Присутні заявили, що хочуть бачити на цій посаді ветерана АТО Юрія Досяка. Тоді отець Роман заявив, щовідмовляється від посади директора центру.

1 березня міський голова Львова Андрій Садовий заявив кореспонденту ZAXID.NET, що отець Роман відмовився від посади під тиском і має лишитися керівником центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: