«Посунувши приватних перевізників, місто просто не в змозі закупити необхідну кількість автобусів», - Степан Коцан, директор компанії-перевізника «Фіакр-Львів»

Приватні перевізники переконані, що створення міською владою єдиного комунального АТП не зможе задовольнити потреби львів’ян у достатній кількості громадського транспорту.

«Я пам’ятаю транспортний колапс 90-го року, коли в місті не було транспорту, не було змоги будь-куди дістатися. Місто, не витрачаючи коштів, було врятоване, коли з’явився приватний транспорт. Адже приватні підприємства самі купують автобуси, беруть кредити, платять відсотки. А як придбає новий автобус місто?», - розповів керівник компанії-перевізника «Фіакр-Львів» Степан Коцан у інтерв’ю для ІА ZIK.

На збільшення статутного фонду АТП йдуть величезні дотації, але на що конкретно витрачаються ці кошти – невідомо. «Якщо львів’янин думає, що він сплачує 4 гривні за проїзд, то насправді він платить 12 – ЛМР залазить в його кишені тричі. Ці гроші городян спрямовані на потреби комунального АТП, і невідомо точно, де вони осідають», - зазначив Степан Коцан.

На сьогоднішній день місто обслуговують п’ять перевізників. Створення єдиного комунального АТП дозволить міській владі монополізувати ринок перевезень та фінансові надходження, які можуть потрапити до чиновницьких кишень, запевняють перевізники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: