Садовий зустрівся із заступником військового Аташе Посольства США

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із заступником військового Аташе Посольства США Янісом Мікітсом та полковниками і підполковниками, випускниками коледжу Повітряних Сил США.

Зокрема, сторони поговорили про суспільно-політичну ситуацію в Україні, про вихід України з-під російського впливу та курс на Західну Європу, про потребу політичних реформ тощо. Не оминули і питання щодо членства України в НАТО.

«Для Америки вигідно, щоб Україна була членом НАТО. Для українців вигідно, щоб ми були в блоці НАТО. Особисто для мене, НАТО - це не тільки військова співпраця, це – певні цінності. А наші вороги нехай думають, що хочуть. Сьогодні більшість українців готова підтримати вступ України в НАТО. І треба це робити. Росія сьогодні слабка. Вана запізнилася років на 20 в своєму розвитку. Я думаю, що її чекає складне майбутнє. А ми з вами разом переможемо», - переконаний міський голова Львова Андрій Садовий.

Також міський голова Андрій Садовий подякував уряду США за підтримку України в прагненні бути незалежною. «Я хочу через вас подякувати вашому уряду за підтримку країни в нашому бажанні бути незалежною країною і у вашому розумінні зобов’язань, в тому числі, по Будапештському меморандуму», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Наприкінці зустрічі представники американської делегації подарували міському голові модель хвоста американського літака, «що символізує силу, міць і потужність американських військово-повітряних сил і продовження партнерства з Україною».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: