У Львові хочуть повторити транспортний колапс 2012-го року?

У Львові почали активно обговорювати можливість впровадження нової транспортної схеми. Зокрема начальник міського управління транспорту повідомив, що в схему руху маршруток Львова будуть внесені серйозні зміни. Відтак міське управління транспорту нещодавно запропонувало перевізникам, а їх у Львові п’ять, подати пропозиції щодо коригування маршрутів, які вони обслуговують. Останні ж в свою чергу побоюються, що у місті може повторитись транспортне фіаско 2012-го року.

Як зазначив директор компанії-перевізника «Фіакр-Львів» Степан Коцан, їхня фірма ще пропозицій не надсилала, але зараз над ними працює. «Надзвичайно важливе питання облаштування кінцевих зупинок – із санвузлом і можливістю нормально розвернутися великому низькопідлоговому автобусу, але це вже в компетенції замовника», – розповів Степан Коцан в інтерв’ю ІА ZIK.

За його словами, ще однією проблемою є курсування великих приміських автобусів через центр міста. «Це ламає транспортну схему і заважає руху. Оптимальним рішенням було б, якби ці маршрутки зупинялися на автостанції. Всі ці проблемні ситуації потребують вирішення», – зазначає директор компанії-перевізника «Фіакр-Львів».

Та постає інше питання, чи візьме міська влада до уваги пропозиції фірм, які сьогодні обслуговують маршрути? Це під великий сумнів ставлять самі перевізники. «Ми вже пережили недолуге введення нової транспортної мережі в січні 2012 року, коли погано поінформовані люди простоювали на зупинках. Наскільки я знаю, те саме очікується і зараз. До розробки транспортної схеми залучають «експертів», які не мають досвіду й не розуміються в таких питаннях. Ніхто не вивчає й не аналізує транспортні потоки і, що найголовніше, не обговорює ці питання з жителями Львова», – вважає Степан Коцан.

Тому перевізники побоюються, що з введенням чергової нової транспортної схеми може повторитися така ж ситуація. «Не хочеться того колапсу, який ми пережили чотири роки тому. Натомість ЛМР, нічому не навчившись із скандалу з «Луїс Бергер», де було відмито 500 тисяч євро, далі намагається все зробити через одне місце», – каже директор компанії-перевізника «Фіакр-Львів» Степан Коцан.

Нагадаємо, з 1 січня 2012 року у Львові почала діяти нова транспортна схема автобусних маршрутів. Її розробляла компанія «Луїс Бергер» за 540 тисяч євро. Згодом, через численні скарги львів’ян, схему маршрутів довелося скоригувати і на 70% повернути до старої. Проект нової-старої транспортної схеми провалився. А депутати в свою чергу звинуватили міську владу в розкраданні коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: