СБУ затримала митника та прикордонника, які заробляли на контрабанді в "ДНР"

Служба безпеки затримала керівника прикордонного наряду пропускного пункту «Гнутово» на Донбасі, а згодом у Львові і його напарника - працівника фіскальної служби, які регулярно отримували гроші за переміщення вантажів на територію, підконтрольну бойовикам «ДНР». Про це повідомили у прес-центрі відомства.

«Зловмисники регулярно отримували гроші за безперешкодне переміщення вантажів до так званої «ДНР». Зокрема, за ввезення десяти тонн товарів широкого вжитку вони вимагали 95 тис. грн. Співробітники спецслужби спільно з військовою прокуратурою та внутрішньою безпекою прикордонників під час отримання більше ніж половини хабара «взяли» начальника прикордонної зміни пункту пропуску «Гнутове», – сказано у повідомленні.

Одночасно з цим, у Львові співробітники СБУ затримали працівника спецпідрозділу ДФС «Фантом», який під час перебування у районі АТО був задіяний у корупційній схемі на пункті пропуску «Гнутово».

Під час обшуку у нього вилучили 15 тис. грн, а також гранатомет РПГ-22, автомат Калашникова, 38 гранат, 200 г пластиду та майже 2 тис. набоїв різного калібру.

СБУ затримала митника та прикордонника, які заробляли на контрабанді в «ДНР»

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 3 ст. 368 (одержання хабаря) Кримінального кодексу України. Обох зловмисників затримано відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: