Вакарчук побажав Марії Музичук впевненості

Львів – шахова столиця світу. У місті триває Чемпіонат світу з шахів серед жінок. У боротьбі за звання шахової королеви світу зійшлись українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань. Чемпіонат розпочався 2 березня і триватиме до 18 березня. За хорошою традицією, кожну партію розпочинає почесний гість, який робить перший хід. Сьогодні таке право отримав відомий український музикант, Почесний громадянин міста Львова, лідер гурту «Океан Ельза» Святослав Вакарчук. Також право першого ходу від імені другої шахістки отримав Іван Вакарчук, у якого, до речі, сьогодні день народження. Музикант виконав перший хід білими шахами за Хоу Іфань, хоча на прес-конференції опісля зізнався, що щиро вболіває за Марічку Музичук. А батько, Іван Вакарчук, здійснив перший хід чорними фігурами за Марічку Музичук. Опісля, на короткому брифінгу, усі присутні привітали Івана Вакарчука з днем народження. Йому подарували солодощі від Свята Шоколаду. Святославу Вакарчуку подарували шахову дошку з автографами обох гравчинь – Марічки Музичук та Хоу Іфань.

«Порівняно з цими дівчатами, я не вмію грати в шахи, але розумію, як ця гра відбувається. Мене тато в дитинстві навчив. Тому я знаю, як грати в шахи, але слово "вмію" недоречне, коли грають чемпіонки. Я бажаю Марійці бути впевненою. Не знаю, як складеться доля: вони рівного класу суперники. Думаю, виграє той, хто сьогодні цієї перемоги більше прагне. Бажаю Марічці прагнути тієї перемоги так, аби її отримати.

Сьогодні в мого тата день народження, тому я вважаю, що він має грати за Україну.

Не хотілося б зайвого шуму, тому ми зараз все дуже швидко підпишемо і йдемо - нехай вони собі спокійно грають», - зазначив Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з шахів серед жінок відбувається у Палаці Потоцьких. Кожна партія розпочинається рівно о 15.00 год. Глядачі мають можливість спостерігати за перебігом гри в Інтернеті на сайті ФІДЕ. Однак, трансляція відбувається з затримкою у 30 хв. Також усі охочі можуть потрапити у Палац Потоцьких, попередньо зареєструвавшись на сайті ФІДЕ. У Палаці Потоцьких у залі Медіа-центру (дзеркальна зала) також ведеться трансляція матчу, який коментують професійні гросмейстери. Вчора коментаторам допомагала шахова принцеса Львова Наталія Букса.

Завтра, 7 березня, у гравчинь – вихідний день. А вже 8 березня розпочнеться п`ята шахова партія Матчу за звання Чемпіонки світу з шахів серед жінок. Почесну місію здійснити перший хід у партії отримала українська співачка Руслана Лижичко.

Нагадаємо, раніше право виконати почесний перший хід у партії отримали Андрій Садовий, 6-річна Калина Фурманова, Ярослав Грибальський, Валерій Сушкевич, Ігор Юхновський та 11-класник Андрій Рабець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: