Поліція в Стамбулі розстріляла гумовими кулями натовп жінок, які спробували відзначити 8 березня

Турецька поліція в неділю, 6 березня, в Стамбулі розігнала кілька сотень жінок, які зібралися в центрі міста, щоб відзначити Міжнародний жіночий день, повідомляє Reuters.

Учасники зібралися в азіатській частині міста, кварталі Кадикей, з метою привернути увагу гендерної рівності в Туреччині. Мітинг не отримав дозволу міської влади. Заборону на проведення масових акцій в Стамбулі аргументували міркуваннями безпеки.

Активістів обстріляли гумовими кулями, щоб розігнати натовп. Відомо, що поліція затримала одну з учасниць демонстрації. З собою жінки принесли плакати про порушення і насильстві щодо турецьких жінок, також демонстранти спробували підняти економічні і соціальні проблеми своїх співвітчизниць.

У повідомленні наголошується, що домашнє насильство проти жінок у Туреччині у 10 разів більш ймовірно, ніж у країнах Євросоюзу. У коментарі журналістам активістки відзначали, що щорічно отримують відмову на проведення своїх акцій, однак і надалі планують виходити на вулиці напередодні 8 березня, щоб заявити про свої права.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: