П’ята шахова партія розпочалась: перший хід зробили Ігор Худоб`як, Володимир Костевич та Назар Палідович

Львів – шахова столиця світу. У місті триває Чемпіонат світу з шахів серед жінок. У боротьбі за звання шахової королеви світу зійшлись українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань. Чемпіонат розпочався 2 березня і триватиме до 18 березня. За хорошою традицією, кожну партію розпочинає почесний гість, який робить перший хід. Сьогодні таке право отримали футболісти ФК «Карпати» Ігор Худоб`як та Володимир Костевич, а також керівник хлібопекарської компанії «Галицька здоба» Назар Палідович. Ще до офіційної церемонії здійснення першого ходу гості привітали шахісток з днем весни – подарували квіти, записники. Футболістки вручили дівчатам по два квитки на матч, що відбудеться на «Арені Львів» 11 березня, а також сувенірні подарунки – шарфики, горнятка, футболки зі символікою ФК «Карпати». Футболіст Володимир Костевич виконав перший хід п’ятої шахової партії білими шахами за Хоу Іфань, а Назар Палідович – чорними шахами за Марію Музичук.

«Хочеться для початку привітати усіх жінок з Міжнародним днем і побажати їм усього найкращого. Звичайно, це був великий сюрприз для мене – отримати можливість зробити перший хід у грі. Учора, коли нам повідомили, це був дуже приємний шок. У шахи я не граю, хоча знаю, як. Востаннє грав дуже давно, ще в дитинстві – з татом», - зазначив Ігор Худоб`як, футболіст ФК «Карпати».

«Я теж хочу приєднатися до усіх привітань. Хочу привітати усіх жінок із жіночим днем. Я лише вчора дізнався про можливість зробити перший хід і я цим був дуже задоволений. Сьогодні після тренування я ледь не запізнився, але я зробив усе можливе, щоб прийти вчасно.

Я надіюся, що мій хід допоможе здобути перемогу нашій Марічці.

Я в шахи, на жаль, не граю, лише колись в дитинстві грав з батьком, але усі партії завершувалися поразкою для мене.

Гра у футбол і в шахи схожі між собою, що в тій грі, що в іншій потрібно думати головою, обдумати на декілька ходів наперед.

Також ми дівчатам зробили подарунки. Ми запросили їх на футбол, ми гратимемо з київським «Динамо», а також подарували нашу атрибутику», - зазначив Володимир Костевич, футболіст ФК «Карпати».

Нагадаємо, Чемпіонат світу з шахів серед жінок відбувається у Палаці Потоцьких. Кожна партія розпочинається рівно о 15.00 год. Глядачі мають можливість спостерігати за перебігом гри в Інтернеті на сайті ФІДЕ. Однак, трансляція відбувається з затримкою у 30 хв. Також усі охочі можуть потрапити у Палац Потоцьких, попередньо зареєструвавшись на сайті ФІДЕ. У Палаці Потоцьких у залі Медіа-центру (дзеркальна зала) також ведеться трансляція матчу, який коментують професійні гросмейстери.

9 березня розпочнеться шоста шахова партія Матчу за звання Чемпіонки світу з шахів серед жінок.

Нагадаємо, раніше право виконати почесний перший хід у партії отримали Андрій Садовий, 6-річна Калина Фурманова, Ярослав Грибальський, Валерій Сушкевич, Ігор Юхновський та 11-класник Андрій Рабець, Іван та Святослав Вакарчуки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: