Кабмін схвалив нові правила користування надрами

Як повідомили в прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів, відтепер спецдозволи на користування надрами будуть здійснюватися через проведення аукціонів, що зробить процедуру відкритою і прозорою для представників бізнесу.

Кабінет міністрів України вніс зміни в ряд постанов, якими встановлюються нові антикорупційні правила користування надрами.

«Зміни передбачають можливість для бізнесу самостійно ініціювати винесення окремих ділянок надр на аукціони, спрощують процедуру і уточнюють підстави для відмови у надання надр у користування»,- уточнили у відомстві.

Там також нагадали, що згідно зі статистикою останніх років, раніше видавалося не менше 5% спецдозволів, а аукціони практично не працювали.

Постанови Кабміну дадуть бізнесу достатньо часу і інформації для вивчення лоту, що виставляється на продаж. Це дозволить створити між надрокористувачами чесну конкуренцію.

Зазначається, що документи розробляли група експертів за участю Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства екології та природних ресурсів, Офісу ефективного регулювання BRDO і громадських організацій. Робота над ними тривала близько року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: