Митники припинили незаконне вивезення ділової деревини

До митного контролю одного з митних постів було подано митну декларацію на товар «Лісоматеріали: брус з дуба нестругані, нешліфовані, неторцьовані, обрізні та необрізні, сорт 3-4, загальний об'єм 18,490 м3; різних розмірів. Товар експортував приватний підприємець Львівщини  до однієї з  країн Євросоюзу. Про це Дивись Інфо повідомили у прес-службі ДФС України у Львівській області.

Під час митного огляду товарів у працівників митниці виникли підозри, щодо законності здійснення вказаної експортної операції у зв’язку з можливим декларуванням товару не своїм найменуванням або шляхом надання одним товарам вигляду інших.

Львівська митниця ДФС звернулась до експертного закладу для здійснення товарознавчого дослідження, з метою встановлення породи деревини, приналежності товару до його задекларованої назви та сортності, геометричних розмірів. У присутності декларанта та власника товару експерти здійснили огляд та обмір задекларованого товару. За їх висновками встановлено, що наявні колоди є діловою деревиною,  а не  техсировиною, як вказано  у сертифікаті, розміри окремих брусів не відповідають заявленим. Окрім того, лісоматеріали у круглому виді підпадають під дію Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» і тимчасово, строком на 10 років, забороняється вивезення за межі митної території України.

Таким чином директор приватного підприємства, вчинив дії спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю шляхом надання одним товарам вигляду інших, або таких, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, кількості, сортності та геометричних розмірів (з урахуванням допустимих втрат за належних умов зберігання і транспортування).

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України, про що складено протокол про порушення митних правил. Товар вилучено на склад митниці до розгляду справи в суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: