Синютка вважає, що шахи зближать українців і китайців

Про двосторонню співпрацю у сфері культури та економіки між Львівською областю та Китайською Народною Республікою йшлося під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з делегацією КНР, інформує прес-служба ЛОДА

Передусім присутні  відзначили, що  матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між Марією Музичук та Хоу Іфань, який проходить у Львові, – це важлива спортивна подія  для обох держав.

"Це так склалася доля, що ця спортивна подія відбувається саме у Львові. Завдяки цьому матчу та двом молодим спортсменкам  зблизяться  український та китайський народ", - сказав Олег Синютка.

Очільник Львівщини зазначив, що у мешканців області усе більше цікавляться тисячолітньою китайською культурою.

Заступник Посла КНР в Україні Чжан Вей відзначила гостинність мешканців Львівщини. Чжан Вей  також наголосила, що Львівщина та Україна загалом  має надзвичайний потенціал для розвитку.

"У вас чудова природа та доброзичливі люди, - зазначила заступник Посла КНР в Україні. -  Ви зуміли зберегти  свою архітектурну спадщину та культуру загалом". Своєю чергою голова ЛОДА запросив китайських туроператорів  відвідати Львівщину та ознайомитися з рекреаційним потенціалом області.

Присутні поспілкувалися щодо економічної співпраці між Львівщиною та КНР.

Керівник області наголосив, що українці та  загалом весь світ захоплюється стрімким розвитком китайської економіки. Водночас він зазначив, що потрібно працювати у напрямку збільшення обсягів  китайських інвестицій. Також Олег Синютка  запропонував китайським компаніям  долучитися до інфраструктурних проектів, зокрема з будівництва доріг  у Львівській області.

Під час зустрічі сторони також обговорили можливість відкриття у Львові Консульства Китайської Народної Республіки, а також запровадження прямого авіарейсу зі Львова до Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: