Львівщина налагоджує двосторонню співпрацю з Індійською Республікою

Питання налагодження торгівельно-економічного та освітньо-культурного партнерства, започаткування нових напрямів співпраці Львівщини з Індійською Республікою обговорювалось сьогодні, 11 березня, під час зустрічі голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина і голови облдержадміністрації Олега Синютки з Надзвичайним і Повноважним Послом Індійської Республіки в Україні Маноджом Кумаром Бхарті. Про це повідомила прес-служба ЛОР

Під час зустрічі керівництво області та Посол зосередились на обговоренні конкретних можливостей української та індійської сторони. Зокрема, говорили про налагодження співпраці у машинобудівній галузі, в агарному секторі, деревообробній промисловості, ІТ – секторі та сфері інформаційних технологій.

Також Олег Синютка порушив тему популяризації львівських вищих навчальних закладів серед індійської молоді, адже сьогодні у вишах Львівщини навчається лише 30 студентів з Індії, що є вкрай низьким показником.

У свою чергу голова обласної ради Олександр Ганущин основний наголос зробив на питаннях співпраці в оборонній та соціальній сфері. Зокрема, голова облради відзначив можливість проведення на Яворівському полігоні спільних військових навчань із залученням індійських інструкторів. Окрім того, голова звернувся до Посла з проханням розглянути можливість реабілітації в Індії людей, які постраждали під час проведення Антитерористичної операції на сході України. «На сьогодні в нас існує серйозна проблема, що полягає в необхідності як психологічної, так і фізіологічної реабілітації військових та цивільних, які прибувають із зони АТО. Думаю, що тут індійський досвід у в відновному лікуванні може суттєво нам допомогти», – наголосив Олександр Ганущин.

У відповідь Манодж Кумар Бхарті позитивно відгукнувся на пропозиції керівництва Львівської області щодо напрямків співпраці. Окрім запропонованих перспектив, дипломат відзначив також створення спільних проектів, які стосуються інфраструктури, транспорту, торгово-економічних, культурних та туристичних зв'язків.

Відзначимо, що сьогоднішньому візиту передувала розмова Посла із керівництвом Львівської торгово-промислової палати, під час якої сторони домовились провести у березні цього року зустріч представників українського та індійського бізнесу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: