Львівська ОДА та спілка журналістів підтримають комунальні ЗМІ у роздержавленні

Про роздержавлення, а також підтримку комунальних ЗМІ йшлось на зустрічі редакторів комунальних газет та керівництва департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.

Зустріч відбулась у четвер, 3 березня, в обласному осередку Спілки журналістів України.

На переконання учасників дискусії, засоби масової інформації матимуть більшу довіру та підтримку читачів, лише ставши по-справжньому незалежними. Аби подолати труднощі на шляху до цієї «незалежності», редакціям комунальних газет у процесі роздержавлення допомагатимуть спілка журналістів та облдержадміністрація.

«На 2016 рік ми розробили програму підтримки у розмірі 400 тисяч гривень. Її отримають ті видання, які приймуть рішення про роздержавлення у першій хвилі, тобто до 31 березня, – розповіла т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Марія Вагіла. – Щодо засобів масової інформації, котрі проходитимуть процедуру перереєстрації у 2017 та 2018 роках, то вони теж не залишаться без фінансової підтримки».

На зустрічі також резюмували, що місцева преса повинна співпрацювати із держадміністраціями у своїх містах та районах та вчитися заробляти кошти самостійно.

До слова, Спілка журналістів України також напрацювала «Дорожню карту», у котрій розписані чіткі кроки для процедури роздержавлення. Карта доступна  на веб-сайті:www.nsju.org.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: