На Львівщині вимагають заборонити будівництво асфальтного заводу

На Львівщині мешканці Жовкви вимагають заборонити будівництво асфальтного заводу. Чому - дізнавалися наші кореспонденти, пишуть Подробности.

Жовква. 20 кілометрів від Львова. Біля райадміністрації - пікет містян. Вимагають заборонити будівництво асфальтного заводу, який владники узгодили звести майже в історичному центрі міста. Розповідають: поряд з ділянкою на якій ось-ось розпочнуть будівництво промислового об’єкту - майже в 200 метрах дитячий садок, та рекреаційна зона.

"Ми хочемо просто дожити свого часу, розумієте, в нормальному повітрі і в нормальному житті. В зв’язку з тим, що як там почне працювати той завод, почне хворіти все населення", - пояснює мешканка Жовкви Ірина Горбань.

"Якщо ми не будемо мати здоров’я, і діти, і внуки, і правнуки, то навіщо нам дороги? В іншому місці хай будують", - наголошує мешканець Жовкви Василь Звір

Під стінами райадміністрації жовківчани вже втретє. Районним чиновникам люди вручили листи з підписами тих, хто проти нового будівництва. Їх декілька сотень.

"От, дивіться, всі листки. Дивіться скільки ми назбирали підписів".

Будувати завод планує одеська фірма. У її керівництва - свої аргументи. Кажуть, що ділянка розміщена поруч з залізницею, тому вигідна для користування. І колись у радянськи часи на ній вже діяв асфальтний завод.

"На даний момент проводиться переговорний процес. Ніяких рішень ще не прийнято", - наголошує начальник виробничої дільниці ТЗОВ "Автомагістраль-Південь" Володимир Шаргу.

Районні посадовці, принаймні на словах, солідарні з думкою учасників протесту і обіцяють: під будівництво знайдуть іншу ділянку.

"Є інша земельна ділянка, яка знаходиться між населеними пунктами, де колись була залізнична лінія. Було підприємство, яке називалося "Сільгоспхімія" і можна би було там робити", - каже голова Жовківської Районної Державної Адміністрації Надія Щур.

Натомість, у Львівській облдержадміністрації запевняють: завод, який планують розмістити у Жовкві, буде сучасним, та не завдасть шкоди довкіллю.

"Мова йшла про влаштування модульного заводу, це так званий конструктор, який може зібраний бути і може бути розібраний. По технічних характеристиках такі заводи є в десятки разів менш шкідливіші, ніж ті заводи, які є ще радянського типу", - переконує заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак.

У те, що завод буде екологічно безпечним, жовківчани не вірять. І попереджають: якщо їхні вимоги не виконають, знову прийдуть з пікетом під адміністрацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: