На ініціативи в галузі культури скерують майже 5,7 млн грн

У вівторок, 15 березня, на сесії Львівської обласної ради затвердили Програму підтримки народних домів на 2016 рік, яку розробив та представив департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА. За відповідне рішення проголосувало 78 депутатів.

За словами заступника директора департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Мирослави Туркало, програма має на меті активізувати культурне дозвілля та діяльность народних домів у Львівській області.

На її виконання передбачили кошти у сумі 4 млн 770 тис грн. Їх скерують на фінансування таких заходів та ініціатив:

  • проведення кінопоказів, концертів, майстер-класів, зустрічей з відомими людьми в народних домах Львівщини - 100 тис грн;
  • організацію гастролей колективів художньої самодіяльності - 500 тис  грн;
  • проведення звітів з презентацією мистецького потенціалу кожного району області та гала-концерту у Львові за участі кращих колективів області - 270 тис грн;
  • закупівлю автобуса для потреб галузі культури - 1 млн 400 тис грн;
  • проведення конкурсу на кращі народні доми області та забезпечення їх сучасними технічними засобами - 1 млн 900 тис грн;
  • проведення конкурсу серед колективів художньої самодіяльності для надання їм фінансової підтримки на пошиття сценічних костюмів - 600 тис грн.

Підтримали депутати і Програму поповнення бібліотечних фондів та бібліотечних проектів на 2016 рік, представлену департаментом. "За" проголосували 74 обранці.

На її виконання передбачили 900 тис грн. Ці кошти скерують на закупівлю книг, періодики, літератури для української діаспори, а також на проведення конкурсу на кращі бібліотеки області та закупівлі для них необхідного технічного обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: