Спілка журналістів підтримує формування Громадської ради при Львівській міській раді

Львівська обласна організація Національної спілки журналістів України на засіданні секретаріату ЛОО НСЖУ розглянула питання доцільності створення Громадської ради при міській раді Львова. Учасники засідання відзначали необхідність існування та ефективної роботи такого інституту громадянського суспільства як громадські ради. До їх складу входять усі зацікавлені представники недержавних громадських організацій, яким не байдужий розвиток та функціонування економіки міста та області, культури, політики, державних та муніципальних інститутів, закладів та установ.

Члени секретаріату ЛОО НСЖУ одноголосно підтримали ідею утворення Громадської ради при Львівській міській раді та задекларували участь представника обласної організації спілки журналістів у діяльності робочої групи зі скликання та підготовки роботи Громадської ради при ЛМР.

До складу згаданої робочої групи та Громадської ради рішенням секретаріату ЛОО НСЖУ делеговано члена правління ЛОО НСЖУ, заслуженого журналіста України Ярослава Фейла. Відповідне подання вже скероване на адресу Львівської міської ради.

«Кожна влада без належного громадського контролю скочується до зловживань та тоталітаризму. Звичайно, що народний контроль не замінить правоохоронних органів, які зобов’язані стояти на сторожі закону не залежно від політичних уподобань. Але, на жаль, нині ми лише говоримо про європейські цінності та стандарти, але не хочемо жити за такими засадами. Незрозуміло чому окремі чиновники чинять впертий супротив створенню Громадської ради при Львівській міській раді. Діалог завжди кращий від будь-якого конфлікту. Тим більше, що міська влада постійно говорить про відкритість і прозорість у своїй діяльності. Тому ми й підтримали утворення Громадської ради при ЛМР й делегували свого представника до участі в оргкомітеті з її створення», - зазначив заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: