У Жовкві заборонили будівництво асфальтного заводу

На позачерговій сесії Жовківська міська рада проголосувала про заборону будівництва та діяльності у місті асфальтно-бетонного заводу. Причиною цього рішення стали громадські протести проти такого проекту, які тривали останні кілька місяців. Про це пише Захід.нет.

Асфальтний завод планували збудувати на вулиці Вокзальній, неподалік від житлових будинків. За словами Ігоря Муравського, голови депутатської комісії з питань екології Жовківської міськради від партії УКРОП, ця територія розташована менш, ніж за 100 м до найближчого будинку. До популярного серед туристів Жовківського замку – близько 500 метрів. Хоча згідно з державними санітарними правилами планування та забудови населених пунктів, санітарно-захисна зона при виробництві асфальтобетону становить 1 км.

Ділянка, на якій мали б збудувати асфальтний завод

Земельна ділянка, на якій мали б розташувати завод, належить Жовківській міській раді. Але на цій ділянці є приміщення, які перебувають у розпорядженні Жовківської філії «Львівоблавтодору» - саме ці приміщення і були надані в оренду під майбутній завод. За словами Ігоря Муравського, мова йшла про оренду строком 2 роки 11 місяців. Жодних попередніх громадських слухань стосовно будівництва заводу у місті проведено не було.

Проблем додає і те, що ця територія розташована поблизу гори Гарай, яка є частиною природного заповідника «Розточчя».

«Місяць тому ми запропонували інше, альтернативне місце. Бо при наших дорогах нам потрібен такий завод, потрібно ремонтувати дороги, потрібно платити податки. Але це інше місце їм не підійшло. Це ділянка між селами Глинськ і Воля Висоцька. Але вона їх не влаштувала, бо там нема підземного сховища. Тож будівництво потребувало більшого вкладення грошей», - розповідає Ігор Муравський.

За словами Ігоря Муравського, перенести будівництво на іншу ділянку представники забудовника відмовились. 10 березня відбулось позачергове засідання Жовківської міської ради, де депутати проголосували за заборону спорудження асфальтнобетонного заводу на території міста.

«За містом – будь ласка! Але в місті заводу не буде. Це рішення громади, вони не можуть проти громади піти. Громада рішуче налаштована проти цього. Я думаю, будуть радикальні міри, якщо почнеться будівництво», - каже Ігор Муравський.

Будівництвом заводу мало займатись підприємство ТОВ «Автомагістраль-Південь». Це одеська компанія, яка спеціалізується на ремонті доріг. Зокрема, «Наші гроші» називають її «улюбленою компанією» Львівоблавтодору – за кількістю виграних тендерів. ТОВ «Автомагістраль-Південь» засноване мешканцями Одеської області Валерієм Коротковим та Олегом Наливанним.

ZAXID.NET не зміг отримати коментар у представників ТОВ «Автомагістраль-Південь» стосовно жовківського заводу. Неофіційно один зі співробітників компанії розповів, що рішення міської ради Жовкви компанія не отримувала. Також він додав, що окрім Жовкви розглядаються й інші ділянки, тож вочевидь проект заводу буде перенесений до іншого міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: