«Свобода» вимагає першочергового розгляду корупційних питань, які Садовий підсунув до порядку денного засідання ради

17 березня 2016 року під час пленарного засідання 2-ї сесії Львівської міськради фракція ВО «Свобода» звернулася до міського голови з вимогою першочергового та публічного розгляду майнових питань порядку денного засідання ради. Важливі питання які стосуються розподілу майна громади міста, хочуть розглянути наприкінці пленарного засідання, що омине увагу журналістів та громадськості. Про це пише прес-служба партії

На сьогоднішньому пленарному засіданні з ініціативи Львівського міського голови та підпорядкованих йому посадових осіб виконавчих органів Львівської міської ради подано на розгляд депутатському корпусу ряд майнових питань, серед яких проект ухвали про затвердження для ПАТ «Львівське автотранспортне підприємство – 14630» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Городницькій, 47.

Ухвалою пропонується без жодного відшкодування для міського бюджету відвести земельну ділянку площею у 2,6 гектари, яка упродовж тривалого часу не використовується землекористувачем, під забудову житлового кварталу. Очевидно – така ділянка є цінною для власності міста, а за кошти від її продажу з аукціону можна профінансувати значну кількість корисних для громади міських програм.

При підготовці та поданні на розгляд цього проекту ухвали не було запропоновано жодних альтернативних варіантів розгляду цього питання, зокрема щодо вилучення земельної ділянки для потреб міста та подальшого продажу з аукціону.

Слід зауважити також й про рекордні за оперативністю терміни підготовки проекту землеустрою та висновків щодо технічної документації від уповноважених органів державної влади і органів місцевого самоврядування.

Серед іншого, до порядку денного з ініціативи Львівського міського голови та підпорядкованих йому посадових осіб виконавчих органів внесено ряд питань із ознаками корупційної складової - № 42, 50, 53, 54, 72, 75, 86, 97, 100 порядку денного.

Наголошуємо, такі дії Львівського міського голови та підпорядкованих йому посадових осіб Львівської міської ради мають явні ознаки корупційних злочинів

 

«Зважаючи на це, ми вимагаємо першочергово публічно розглянути ці питання та змінити за процедурним рішенням ради черговість розгляду питань порядку денного. Попереджаємо також колег-депутатів про передбачену чинним законодавством відповідальність за співучасть у вчиненні корупційних злочинів» – зазначено в заяві фракції

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: