На Львівщині вшанують постать Ігоря Білозіра

На Львівщині постать видатного українського артиста, композитора, керівника "ВІА Ватри" Ігоря Білозіра вшанують різноманітними мистецькими заходами. Про це повідомила заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Мирослава Туркало.

У неділю, 20 березня, на батьківщині Ігоря Білозіра, у м. Радехові, відбудеться музичний проект, лейтмотивом якого стала пісня артиста "Пшеничне перевесло".

"У концерті візьмуть участь перші виконавці пісень артиста, - зазначила Мирослава Туркало. - Зокрема "Ватра 80-х" - заслужені артисти України Марта Лозинська та Олег Кульчицький, Ігор Курач, Іван Огар, Андрій Береза, Юрій Кедринський. Серед солістів "ватрівчан" – і народні артисти України Оксана Білозір та Мар’ян Шуневич".

За словами заступника директора департаменту, майже весь концерт скомпонували із пісень Ігоря Білозіра. Виступатимуть й Академічний молодіжний симфонічний оркестр "ІNSO-Львів" Львівської обласної філармонії, поет-пісняр Богдана Стельмах зі словом про артиста та представники Радехівської дитячої музичної школи імені Ігоря Білозіра.

Також 22 березня о 12.00 год у приміщенні Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка відбудеться презентація збірки "Ігор Білозір. Пісні". Це найбільш повне видання пісень композитора в різних опрацюваннях, яку підготували Оксана Білозір та Остап Майчик.

А 24 березня музичну спільноту та громадськість запрошують вшанувати пам’ять Ігоря Білозіра на Личаківському кладовищі. Захід розпочнеться о 12.00 год.

Нагадаємо, що 2015 рік на Львівщині оголосили роком народного артиста України, композитора, керівника "ВІА Ватри" Ігоря Білозіра (до 60-річчя від дня народження).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: