У Львівській обласній філармонії прозвучить речиталь Андрія Луньова

В середу, 23 березня, о 19:00 год у Львівській обласній філармонії у виконанні Андрія Луньова зустрінуться три велетні фортепіанної музики: Доменіко Скарлатті (1685-1757), Роберт Шуман (1810-1856) та Ференц Ліст (1811-1896). Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Андрій Луньов виконає «Танці давидсбюндлерів» Р. Шумана, 4 сонати Скарлатті, «Долину Обермана» (з циклу «Роки мандрів. Швейцарія»),  трансцендентні етюди № 9 «Спогади» та № 12 «Заметіль» Ф. Ліста. За словами музиканта, такою послідовністю він хоче зламати стереотипи гри програми за часом життя композиторів. «Я починаю концерт із Шумана, а не Скарлатті, який жив набагато раніше. Ця послідовність мені набагато цікавіша. Акцент у програмі концерту робиться не на масштабі та віртуозності, а на вишуканих, тонких образах та глибоких почуттях», – зазначає піаніст.

Музикант часто приїжджає до Львова з концертами: «Пам`ятаю, як грав концерт Гріга ля мінор з Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії ще 14-річним хлопчиком). Вперше зіграв сольний концерт у Львівській філармонії в 2011 р., коли був студентом 5 курсу. А з 2014 р. виступаю у Львівській філармонії з сольними концертами. У минулому році грав програму із шести музичних моментів С. Рахманінова. А у 2014 р. присвятив свій концерт пам`яті Небесної сотні».

До Львова та львівської публіки Андрій Луньов має найтепліші почуття: «Львів - моє найулюбленіше місто України, якщо не сказати, що це взагалі моє улюблене місто. Я зазвичай приїжджаю у Львів із дружиною (Анастасія Шанскова, піаністка). Львів – місто із дуже багатими традиціями та історією та має свою незабутню атмосферу. Це велика насолода – блукати вже добре знайомими вулицями Львова, щоразу відкриваючи щось нове. Серед місць, які часто відвідуємо: Львівська опера, що вражає водночас красою архітектури та майстерністю виконавців, Музей етнографії та художнього промислу, Музей ім. А. Шептицького, парк І. Франка.

Для львівської публіки я граю з великим задоволенням. З одного боку, вона дуже емоційна та чуйна, з іншого – має бездоганний музичний смак. Підготовка та виступи на концертах у Львівській філармонії надихають мене. Прекрасна акустика та тепла атмосфера залу ім. С. Людкевича допомагає втілити мої художні задуми», – каже Андрій Луньов.

Інформація за телефоном: Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу, тел: 0981301061, 0676734210.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: