У Львові хочуть звести чергову багатоповерхівку

У Львівській міській раді відбулися громадські слухання ініційовані ТзОВ «Кадет» щодо конфліктної ситуації, яка виникла довкола майбутнього будівництва на вул. Єфремова, 79 поблизу старого будинку.

Повідомляє Дивись.Інфо.

У 90-ті роки ТзОВ «Кадет» хотіло збудувати там торгово-офісні приміщення, тепер на подвір’ї будинку 79 може постати дев'ятиповерхівка.

Мешканці наполягають, що територія біля їхнього будинку належить Міноборони, і не розуміють, як місто могло її віддати в оренду ще 1996 року на 50 років.

Водночас у міській раді немає відомостей про те, що ділянка на вул. Єфремова відноситься до земель Міноборони.

Заступник начальника управління природних ресурсів Ельвіра Колос додала, що немає інформації, що це землі Міноборони.

«Ухвалою від 8.02.1996 року на аукціону було передано в оренду 200 кв. м на побудову торгово-побутового об’єкту. Потім було долучено ще 100 кв. м. У 1997 році була прийнята ухвала №700, за якою фірма «Кадет» зобов’язана була додатково оплатити вартість земельної ділянки у 100 кв. м за ціною, визначеній аукціоном», - розповіла Ельвіра Колос

Директор ТзОВ «Кадет» Олег Нос сказав, що потрібно було зібратися на такому рівні і вислухати всі сторони.

«Уже всім повідомили, що дозволів безпосередньо для початку будівництва у нас немає", - зазначив Олег Нос.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський повідомив, що будувати там орендар має право, але немає жодних дозволів на будівництво.

«Цільове призначення - землі житлової і громадської забудови, функціональним призначенням була комерція. Згідно з Земельним кодексом, орендар має право визначати функцію, а не цільове призначення землі. Тому будувати там орендар має право. Але на сьогодні міська рада не видавала жодних містобудівних умов і обмежень, також немає жодних дозволів на будівництво», - сказав Юліан Чаплінський.

Мешканці категорично проти таких змін на їхньому подвір’ї і не розуміють, як там можна збудувати ще один багатоквартирний будинок. У результаті жодної ініціативної групи громадських слухань не створили й обіцяють подати до суду на орендаря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: