На Волині розпочався ремонт траси Луцьк – Львів

На Волині розпочався поточний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-17 «Львів – Радехів – Луцьк».

Про це інформує власкор «Вголосу».

Зараз роботи ведуть на двох ділянках дороги з восьми, протяжність яких становить 5,4 км та 9,9 км, на які вже проведено тендерні торги на укладені договори на виконання робіт.

Загальна протяжність дороги становить 60,9 км, але, враховуючи різний ступінь пошкодженості дороги, її розділено на 8 частин поточного ремонту. Відповідно, ще на шість ділянок відкриття тендерних пропозицій відбудеться 5 квітня 2016 року. Саме тоді розпочнуться ремонтні роботи від адміністративного кордону області до села Журавники Горохівського району. Загалом усі роботи щодо ремонту траси завершать до кінця вересня цього року.

Наразі роботи ведуть на дорозі біля сіл Вільхівка та Шклинь. Виконавцем робіт є переможець відкритих тендерних закупівель – ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс», яке, за словами заступника з експлуатаційного утримання служби автомобільних доріг у Волинській області Юрія Ришкевича,  є одним з найкращих в області. Зокрема, проведено фрезерування дорожнього покриття та триває вирівнювання. Тут варто сказати, що спочатку, згідно з технологічним процесом, буде покладено вирівнювальний шар за всією довжиною полотна на ділянці 9,9 км і тільки після цього покладуть верхній шар, на який уже будуть наносити розмітку. Якщо погода сприятиме, то, за графіком, вкладання вирівнювального шару завершиться наприкінці квітня цього року.

Як відомо, 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів, відтепер спрямовуватимуть на ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення. Саме з цих коштів відбувається фінансування ремонту дороги Луцьк – Радехів – Львів. Зокрема, на цей момент на рахунку є вже 90 млн грн. За результатами І кварталу очікують 200 млн грн на дороги.

Водночас було вирішено, що внесок зроблять і районні, сільські, селищні ради, територією яких пролягає шлях, і виділять кошти на облаштування зупинок та павільйонів. Зупинок на автошляху – 60, павільйонів – 24. Окрім того, буде здійснено освітлення дороги у всіх населених пунктах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: