Стало відомо, які нардепи хочуть взяти на поруки Федоренка

Група народних депутатів-львів’ян заявили про намір взяти на поруки Андрія Федоренка, екс-радника мера Львова Садового, колишнього керівника «Львівелектротрансу», якого утримують під вартою у Львівському СІЗО.

Про це 25 березня  повідомив захисник Федоренка Юрій Палєй.

Інформує видання ZIK.

Сьогодні апеляційний суд Львівської області мав розглянути клопотання захисника про зміну міри запобіжного заходу для А.Федоренка, однак засідання перенесли на 29 березня через відсутність прокурора.

Як повідомив адвокат Ю.Палєй, він клопотатиме у суді про скасування у повному обсязі ухвали Галицького районного суду Львова щодо обрання міри запобіжного заходу для Андрія Федоренка у вигляді тримання під вартою.

Окрім того, адвокат продемонтрував заяви шістьох нардепів, які висловили намір взяти А.Федоренка на поруки. Це нардепи від «Самопомочі» Ірина Подоляк, Любомир Зубач, Лев Підлісецький, Олексій Скрипник, нардеп від Радикальної партії Ляшка Віктор Галасюк та від «Народного фронту» Михайло Хміль.

Судове засідання щодо розгляду апеляції супроводжував пікет з кількох десятків осіб – друзів та колег А.Федоренка – під стінами апеляційного суду. Пікетувальники вимагали справедливого суду.

Як повідомлялося, Галицький районний суд м. Львова під головуванням судді Олега Юрківа задовольнив клопотання слідчого прокуратури Львіської області та обрав для екс-радника міського голови Львова Андрія Федоренка міру запобіжного заходу тримання під вартою. Водночас, суд визначив можливість сплати застави у розмірі 6 млн 896 тис. грн.

Екс-радника міського голови Львова, колишнього керівника ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Федоренка підозрюють у тому, що він завдав шкоду міському бюджету Львова у розмірі 2 млн 249 тис. грн. Йдеться про закупівлю за завищеною ціною вживаних німецьких трамваїв для Львова. Йому висунуто підозру за частиною 5 ст. 191 ККУ.

Згодом, за клопотанням прокуратури суд арештував громадянина Л. – спільника колишнього директора ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Федоренка, підозрюваного у заволодінні бюджетними коштами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: