Львівщина лобіює відміну обов’язкової реєстрації інвестицій, – Роман Матис

Щодва місяці у Львівській ОДА зустрічаються нардепи від Львівщини, аби отримати рекомендації про необхідні законодавчі зміни та регулювання тих питань, які турбують, зокрема й бізнес.

Про це сьогодні, 25 березня, під час прес-конференції на тему: «Весняний діловий форум – зміна траєкторії розвитку. Нові стратегії, інструменти і ринки», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник управління інвестиційної політики Львівської обласної державної адміністрації Роман Матис.

За його словами, одне з таких питань зараз на стадії другого читання – відміна обов’язкової реєстрації інвестицій та спрощення процесів з отримання пільг для інвестора без обов’язкового проходження якихось паперових бюрократичних бар’єрів.

- Також у нас є певні зауваги щодо валютної політики, що знаходиться в компетенції Нацбанку України. Я сподіваюся, що під час форуму в мене буде можливість проговорити це питання в черговий раз. Тому що, коли ти заводиш 10 млн євро інвестицій і тебе зобов’язують сьогодні ж продати сім з половиною, це, як на мене, трошки неправильна позиція до інвестора. Але найбільша проблема – це заборона виводення дивідендів. Ми всі розуміємо, що це зроблено для стабілізації курсу в країні. Але я знаю, що в бізнесі найбільше цінується свобода. Тобто, я маю право робити те, що я вважаю за потрібне, розпоряджатися тим, що я заробив і відповідати за те, що я втратив. Ми намагаємося донести цю інформацію до центральної влади. Але поки що відповіді немає, - каже чиновник.

Також, за його словами, він спонукає бізнес інформувати владу про перепони, які перед ним виникають.

- За останні півроку ми провели шість нарад з правоохоронними органами, митницею, з ДФС. На сьогодні трапляються випадки, коли хтось вимагає хабарі, але чи не щотижня когось затримують на таких речах і показують,  що цього робити не можна, - каже Роман Матис.

Крім того, він вважає, що для приваблення бізнесу, варто безпосередньо звертатися до підприємців.
- Зараз ми комуні куємо з підприємцям напряму. Працівники в управлінні не пишуть довгих листів, які ходять довгими кабінетами, повертаються з правками та резолюціями, а потім знов відправляються паперовою поштою чи прив’язані до ноги голуба – потенційному інвестору. А ми звертаємося безпосередньо: «Доброго дня. Ви – генеральний директор великої європейської компанії. У нас тут є пропозиція». Не скажу, що масово, але кілька разів це вже спрацювало, - каже він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: