На Весняному діловому форумі планують переманити інвесторів з Польщі в Україну

Під час роботи Весняного ділового форуму у Львові, який відбудеться 15 квітня, дуже широко буде представлено польську панель.

Зокрема, до участі у форумі вже зголосилися президент Польсько-української господарчої палати, колишній міністр економіки Польщі Яцек П’єхота та віце-президент Польсько-української  господарчої палати, голова ради Асоціації українського бізнесу у Польщі Олег Дубіш.

Про це сьогодні, 25 березня, під час прес-конференції на тему: «Весняний діловий форум – зміна траєкторії розвитку. Нові стратегії, інструменти і ринки», яка відбулася у Львівськомупрес-клубі, повідомив консул Генерального консульства  Республіки Польща у м.Львові Влодзімєж Сульгостовскі.

- До участі у цьому форумі ми запросили  осіб, які мають найбільший досвід у співпраці з сусідніми країнами. Ми сконтактували з паном Яцеком П’єхотою, президентом Польсько-української господарчої палати, колишнім міністром економіки Польщі. Він, разом з модератором цієї панелі, віце-президентом Польсько-української  господарчої палати, головою ради асоціації українського бізнесу у Польщі Олегом Дубішем, запропонували програму і тему форуму «Польща: досвід реформ і можливості для України».

Також учасниками цієї панелі будуть пан Бартош Мусялович, керівник відділу сприяння інвестиціям Посольства Республіки Польща. Крім теоретиків бізнесу, про яких уже згадано, запрошено осіб, які реально займаються бізнесом в Україні і які можуть поділитися своєю практикою і досвідом. Це – Сергій Шейка, директор з розвитку польсько-українського бізнесу ПАТ «Кредобанк» та Марек Павлусь, генеральний директор підприємства «Снєжка-Україна», - каже консул Генерального консульства  Республіки Польща у м.Львові.

За словами начальника управління інвестиційної політики Львівської обласної державної адміністрації Романа Матиса, якщо оцінювати інвестиційний потенціал різних країн, які інвестували в економіку Львівщини, то Польща є беззаперечним лідером, з відривом у два рази.

- Польща не боїться інвестувати в Україну, тому що вони набагато більше знають про Україну, та, зокрема про Львівщину. Немає, як мінімум, занепокоєння перед ситуацією в Україні. Тому що пояснити, наприклад, інвестору з Данії чи Бельгії, що між Львівщиною і зоною АТО – півтори тисячі кілометрів  трошки складно, - каже він.

За словами Романа Матиса, львівські чиновники планують звернутися з пропозиціями до тих компаній та бізнесу, які 15-20 років тому зайшли на європейські ринки за доступними ресурсами, сировиною та робочою силою.

- Однією з таких країн була і Польща. І спілкуючись з інвесторами, я знаю, що в Познані рівень безробіття – два відсотки, але, за суттю, це – не безробіття, а люди, які в житті ніколи не будуть працювати, - каже він.

Як сказав організатор Весняного ділового форуму Володимир Глащенкова, на форумі буде не тільки польська панель. Тут очікують  керівника Комітету підприємництва та промисловості ВРУ Віктора Галасюка, тобто того комітету, який безпосередньо опрацьовує законодавчу базу здійснення діяльності суб’єктів господарювання на території України

- Будемо говорити про зміну парадигми розвитку Львова. Буде погляд на фінанси: що відбувається з ресурсами, як себе почуває банківський сектор, як він може підтримувати економіку, - каже він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: