У Львові запрацював ресурсний центр допомоги переселенцям та учасникам АТО

У Львові відкрили ресурсний центр громадської організації "Справа Кольпінга в Україні" для допомоги внутрішньо переміщеним особам та учасникам (членам родин) антитерористичної операції. Центр надаватиме психологічні, психотерапевтичні та юридичні послуги, за адресою: вул. Меретина, 3/3.

Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Василь Мартиняк.

"До проекту також долучається Львівська Архідієцезія Римсько-Католицької Церкви в Україні, священик якої проводитиме духовні бесіди з потребуючими. Заплановані також щотижневі виїзди у райони та міста області для надання ургентної допомоги та консультацій, - розповів Василь Мартиняк. - Також у центрі відбуватимуться заняття з арт-терапії для дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб й учасників АТО".

Окрім того, ресурсний центр організовуватиме курси підвищення кваліфікації фахівців для оволодіння психотерапевтичними методами допомоги. До слова, департамент соцзахисту вже сформував першу групу людей на навчання у складі волонтерів БФ "Волонтерська сотня Львова".

Зазначимо, що товариство "Родина Кольпінга" вже багато років піклується людьми з інвалідністю, дітками та молоддю з психофізичними вадами, здійснюють тренінги із підвищення кваліфікації фахівцям реабілітаційних центрів. Враховуючи реалії сьогодення, його керівник Катерина Островська вирішила допомагати ще й внутрішньо переміщеним особам та учасникам (членам родин) АТО.

Проект розрахований на 3 роки. Реалізувати його вдалось завдяки коштам міжнародної технічної допомоги з Німеччини та підтримки департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: