28 березня прокурору Львівщини принесли яйця

Сьогодні, 28 березня, під стінами прокуратури Львівської області відбулася акція з вимогою звільнення генпрокурора Віктора Шокіна. Активісти обурені тим, що в.о. прокурора Львівської області Мирон Тиховський підписався за підтримку генпрокурора Віктора Шокіна та за відставку заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе, повідомляє Дивись.Інфо.

У пікеті взяли участь декілька десятків активістів, що представляли різні громадські організації Львова.

Активісти вимагають припинити тиск на прокурорів команди Сакварелідзе, які ведуть справи так званих «діамантових прокурорів». Окрім того, вимагають негайного звільнення генпрокурора Віктора Шокіна і почати процес прозорого відбору кандидатури нового незалежного генерального прокурора.

За словами співорганізатора акції, керівника ГО «Варта 700» Наталії Шелестак, що у Мирона Тиховського немає своєї позиції і він вчинив ганебно, підписавши листа на підтримку Шокіна.

«Ми вважаємо, що Тиховський вчинив дуже ганебно, підписавши того листа, ми хочемо почути що його спонукало до підписання. Треба мати свою думку, а не підписувати те, що бажає бачити керівник», - зазначила керівник ГО «Варта 700» Наталія Шелестак.

Представник ГО «Дорожній контроль. Львів» Сергій Круглов додав, що аналогічні акції проводять в Києві та багатьох інших містах України.

«Спільно з інших громадськими організаціями, які проводять аналогічні акції в Києві та багатьох інших містах України, вимагаємо, щоби рішення про призначення нового очільника Генпрокуратури ухвалювали прозоро. Завтра Верховна Рада буде розглядати питання щодо відставки Шокіна. Це питання на вустах уже багато місяців, але жодних дій не робиться. Зараз є спроби протягнути на посаду генпрокурора людей Шокіна - Столярчука і Сиврука. Якщо когось із них призначать, то це буде «Шокін-2» і в країні не відбудеться жодних змін», - заявив представник ГО «Дорожній контроль. Львів» Сергій Круглов.

Зазначимо, що до активістів вийшов заступник прокурора Львівської області Олег Соболь і повідомив, що Тиховський зараз на нараді в облдержадміністрації, після чого активісти передали головному прокурору курячі яйця, в знак хоробрості та впевненості в собі, бо прокурор має бути з яйцями.

Аналогічні акції проходять одразу у кількох обласних центрах. Зокрема, у Києві, Харкові, Черкасах, Луцьку, Тернополі та Житомирі.

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада України розглядатиме питання відставки чинного генпрокурора Віктора Шокіна. На його місце президент пропонує осіб, які, на думку громадськості, не кращі за попереднього посадовця, бо представляють стару корумповану систему.

https://www.facebook.com/favorit.z/posts/1269717009709652

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: