Обласні дитячі бібліотеки Львівщини успішно провели Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Щорічно впродовж весняних шкільних канікул у дитячих бібліотеках нашої країни проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання, започаткований 1993 року. Читачі його чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. Зустрічі з улюбленими письменниками, їх новими книжками, книжкові іменини, літературні подорожі, ігри та вікторини, різноманітні конкурси, театральні вистави, майстер-класи, презентації. Цього року Всеукраїнський тиждень читання проводився з 20 до 27 березня.

Про повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Христина Береговська.

За словами Христини Береговської, в обласних бібліотеках Львова відбулося чимало цікавих заходів для дітей та юнацтва. Зокрема, з ініціативи Львівської обласної бібліотеки для дітей у всіх дитячих бібліотеках області в рамках святкування 160-річчя з дня народження Івана Франка читали казку "Лис Микита".

У Львівській обласній бібліотеці для дітей, що знаходиться у Львові за адресою вул. В.Винниченка 1, кожен день був насичений різноманітними подіями та заходами. 22 березня в рамках проекту "Люди, що читають: літературна кав'ярня" відбулася зустріч з народним артистом України заньківчанином Янушем Юхницьким.

23 березня театр-студія "Чарівна скринька" для молодших школярів презентувала виставу "Попелюшка на сучасний лад". До Року англійської мови було приурочено огляд-ревю "Американська літературна мозаїка". Це цікава розповідь про американських письменників-ювілярів Джека Лондона, Гаррієт Бічер-Стоу та інших.

Дню театру приурочені заходи, що відбувалися у бібліотеці 24 березня – презентація книжки Вікторії Бондаренко "Сонячні світанки", а також для шкільних бібліотекарів міста літературний театр "Маска", що діє в бібліотеці, разом з учнями музичної школи № 1 ім. Кос-Анатольського підготували та провели Арт-колаж "Мистецькі варіації на тему кохання".

Заходи 25 березня проходити у бібліотеці під гаслом  День Малюка. Найменші читачі бібліотеки – клуб "Аквадіти" бавилися, слухали казочки, святкували день народження іменинника Славчика. Також відбулося свято фокусів з ілюзіоністом Віктором Кочерганом.

Під час закриття тижня – 27 березня відбувся День Коміксів. Видавництво "Ірбіс-комікс" презентувало свої видання, проводили майстер-клас з малювання коміксів, розігрували призи. Також 27 березня відбулося заняття оригамі-студії "Паперові дива" та творча зустріч з Анною Зв’язок (благодійний фонд "Джерело") з юними літераторами студії "Джерельце".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: