У Львові проведуть освітню симуляційну гру як інноваційний метод навчання «Країна змін»

2-3 квітня, з ініціативи Молодіжного Об’єднання «Граніт», стартує другий етап проекту інноваційної освіти «Країна змін», спрямований на поширення інтерактивних методів навчання, ігрофікації та симуляційних ігор-тренінгів серед студентського та шкільного середовища. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

Перший захід відбудеться у Науковій бібліотеці Львівського національного університету ім. І. Франка та у Великій сесійній залі Львівської міської ради у форматі симуляційної ролевої гри «Нова Країна». Заходи відбуватимуться за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Як повідомляють організатори, у межах проекту заплановано навчання студентів-волонтерів, що працюватимуть у шкільному середовищі, зокрема в напрямках інтерактивних лекцій, на тему профорієнтації, лідерства, управлінства та ін.

«Завдяки методиці симуляційних ігор, можна інтерактивно подати матеріал фактично будь-якої гуманітарної дисципліни та значну частину предметів, де присутня математична чи економічна система. Схожі методики є доступні в бізнес-середовищі, де я й почав працювати з ігрофікацією кілька років тому, але не доступні школярам через дороговизну послуг тренінгових компаній», - коментує розробник механіки освітніх ігор Андрій Мочурад.

«Управління молоді, сім’ї та спорту, а саме відділ сім’ї і молоді, співпрацює з молодіжною громадською організацією «Граніт», і цього року вони отримують близько 50 тис грн. фінансової підтримки від управління на проведення заходів. В тому числі це буде захід «Країна змін», для якого ми надаємо фінансову підтримку у розмірі більше 11 тис грн. Захід триватиме у наступні вихідні, 2 і 3 квітня. Перший етап заходу відбуватиметься у Національній бібліотеці, другий етап – у Великій сесійній залі Львівської міської ради. Ми запрошуємо усіх охочих долучитися до цього заходу. Якщо виникатимуть питання щодо заходу – можете телефонувати і до управління, і до організації «Граніт», - розповідає спеціаліст управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Діана Наорлевич.

«На відміну від лекцій чи звичних семінарських занять, така форма є і грою, і тренінгом одночасно, має високу конверсію і набуття навичок, замість теорії, незалежно від віку, та емоційну складову як інтерактивний елемент взаємодії», - додає Оксана Вербіцька, представник «МО Граніт».

Сценарій гри «Нова Країна» моделюватиме ситуацію в країні після Революції Гідності та початку війни на сході. Учасники матимуть змогу розібратись у процесах, що відбувались в країні, та змінити розвиток подій в «країні У».

Проект підтримали партнери «Галичина ФМ», «Галицька Здоба», квест кімнати «Ізоляція» та інші.

Попередня реєстрація учасників гри обов’язкова і доступна за посиланням: https://goo.gl/hrTxwQ.

Деталі за посиланням: https://www.facebook.com/events/1057717164267062/

Контакти організаторів:

(097) 945 00 05 Андрій Мочурад – автор методики ігрового навчання гри «Нова Зміна», освітніх інновацій «КРОК».

(093) 44 22 144 Леся Пронько – представник МО «Граніт».

Довідка

ЛММГО «МО Граніт» регулярно проводить різноманітні заходи для молоді мистецького, просвітницького та інших спрямувань вже протягом 10 років.

Методологічною базою проекту «Країна змін» частково є розробки аспірантів українських ВНЗ, враховуючи закордонний досвід схожих програм. У попередні роки члени МО «Граніт» провели понад 20 інтерактивних уроків зі школярами в якості апробації методики ігрового навчання, де було залучено близько п’ятисот осіб.

Симуляційні ігри – це моделювання процесів реального світу в ігровому форматі, що містить елементи дебатів, обговорень, пропрацьовування управлінських, організаторських та ораторських здібностей учасників, ігрова взаємодія, в межах якої можна спробувати себе в ролі політика, розвинути свій бізнес чи виконувати роль ТОП-менеджера, благодійника, діяча культури, чиновника тощо.

Передбачається, що група найактивніших гравців матиме змогу за кошт меценатів пройти коучинг з управління проектами, фандрайзингу та PR-роботи для створення команди та втілення власного суспільного проекту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: