Посол ЄС: Дії ГПУ викликають підозри

Новий генеральний прокурор повинен забезпечити незалежність Генеральної прокуратури України від політичного впливу та тиску. Про це йдеться у заяві посла ЄС Яна Томбінського.

Новий генеральний прокурор повинен забезпечити незалежність Генеральної прокуратури України від політичного впливу та тиску.

Про це йдеться у заяві посла ЄС Яна Томбінського, розповсюдженій представництвом ЄС в Україні.

«Я відзначив, що сьогодні Верховна Рада прийняла відставку генерального прокурора. Це рішення створює можливість нового старту в Генпрокуратурі» – йдеться у заяві.

Ян Томбінський висловив сподівання, що наступник Шокіна гарантуватиме незалежність ГПУ від політичного впливу і тиску, і що Генпрокуратура користуватиметься громадською довірою.

«Робота Генеральної прокуратури є також невід’ємною частиною для повної інституційної модернізації України, а також для впровадження Угоди про асоціацію», – нагадав Томбінський.

При цьому Томбінський висловив стурбованість з приводу розслідування ГПУ діяльності Центру протидії корупції.

«Я стурбований недавніми повідомленнями про розслідування Генпрокуратурою діяльності вельми шанованої неурядової організації, яка веде велику роботу щодо боротьби з корупцією в Україні», – говориться в повідомленні.

«Дії ГПУ викликають підозри щодо тиску на незалежних експертів, які є критичними до Генпрокуратури», – наголосив Томбінський.

«ЄС та інші партнери України будуть уважно стежити за всіма подіями в цій сфері», – підкреслив посол ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський суд Києва надав слідчим Генпрокуратури доступ із правом вилучення речей і документів Центру протидії корупції, а також документів, які становлять банківську таємницю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: