Фракція «Батьківщина» Львівської облради вимагає звіту по ремонту доріг за рахунок «митних коштів»

Фракція ВО «Батьківщина» Львівської облради вимагає звіту щодо ремонту доріг за рахунок перевиконання митних надходжень. З відповідним зверненням під час сесії ЛОР 29 березня звернувся депутат від ВО «Батьківщина» Степан Рак.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

«Львівщина - одна з чотирьох областей, де з вересня 2015 року діє експеримент з ремонту доріг за рахунок перевиконання плану митних надходжень. Минулого року за рахунок перевиконання на Львівську область було перераховано додатково 312,3 млн. Станом на лютий 2016 року до бюджету Львівщини надійшло додаткових 96, 7 млн грн», - зазначив депутат.

У своєму зверненні він вимагає повного звіту про суму коштів, які отримала область в межах експерименту, скільки коштів було спрямовано на ремонт доріг, хто став переможцем тендерів на виконання робіт та хто брав у них участь, які саме дорожні покриття відремонтовано.

Нагадаємо, згаданий експеримент запроваджено Законом «Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення» від 3 вересня 2015 року та Постановою Кабміну «Про проведення експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення у Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькій областях та м. Києві» від 16 вересня 2015 року (№ 726, із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 45 від 03.02.2016).

Суть експерименту полягає у спрямуванні 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях Волинської, Львівської, Одеської і Чернівецької областей та м. Києва, до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів та бюджету м. Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: