Пікетувальники зірвали представлення нового прокурора Львівщини

Зранку 31 березня представники низки громадських організацій зірвали представлення прокурора Львівської області Віталія Мякішева. Про це пише Захід.нет.

Кілька десятків активістів маловідомих громадських організацій «Рабів до раю не пускають», «Розвиток громади», «Маєш діяти» прийшли в приміщення прокуратури, де мало відбутися представлення нового прокурора Віталія Мякішева співробітникам прокуратури Львівщини.

Протестувальники увійшли в приміщення прокуратури

Свій протест вони пояснили тим, що Мякішев, який раніше працював у прокуратурі Житомирщини, очолив львівську прокуратуру без конкурсу.

«Вчора ми дізналися, що хочуть призначити одіозного Мякішева. Це людина, яку Шокін призначив перед тим, як написати свою заяву на звільнення. Вимога львів'ян – не допустити сюди парашутистів. Вимога дуже чітка, прозора – призначити конкурс на цю посаду та запросити на проведення конкурсу журналістів та громадських активістів», – заявив лідер ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський.

Іван Спринський приніс яйця 

Протестувальники принесли з собою яйця та томатний сік, а також плакати з написами «Громадські організації проти парашутистів і сепаратистів», «Ми не допустимо руки Шокіна і парашутиста у Львові». Учасники акції протесту також зібрали для Мякішева гроші «на квиток до Житомира», однак так і не передали їх новопризначеному прокурору.

Сам Мякішев на представлення так і не прийшов, а на його місце сів один з учасників акції протесту.

Активіст на місці прокурора

Нагадаємо, 21 березня ГПУ звільнила прокурора Львівщини Романа Федика із займаної посади. Замість нього прокуратуру Львівщини очолив Віталій Мякішев, який раніше був заступником прокурора Житомирської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: