У Львові розробили інноваційний алгоритм перенаправлення ВІЛ-позитивних людей

Команда Львівського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ» протягом останніх шести місяців реалізовує проект RESPECT «Зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику (ГНР), зокрема, споживачів ін’єкційних наркотиків та людей, які живуть з ВІЛ, у медичних закладах м. Львова та Львівської області», за підтримки USAID (Агентство США з міжнародного розвитку). Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Протягом шести місяців роботи команді проекту вдалося налагодити сталі стосунки з медичними координаторами шести пілотних закладів м. Львова та Львівської області (Комунальна 3-тя міська клінічна лікарня, Комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, Львівська обласна клінічна лікарня, Дрогобицький протитуберкульозний диспансер, Дрогобицька міська поліклініка та Бориславська центральна міська лікарня), провести 15 з 30 запланованих тренінгів «Формування толерантного ставлення у медичних працівників до ЛЖВ та представників ГНР» для медичного персоналу та завершити розробку інноваційного підходу алгоритмів перенаправлення пацієнтів до відповідних ЗОЗ для забезпечення континууму послуг.

Алгоритм перенаправлення пацієнтів – це документ, який затверджується головним лікарем кожного з шести пілотних ЗОЗ та керівництвом ЛОВ ВБО ВМ ЛЖВ і є механізмом виявлення, тестування, обстеження і постановки на Д-облік ЛОЦ СНІДу (Центр з профілактики та боротьби зі СНІДом) ВІЛ-позитивних людей, відповідно до специфіки ЗОЗ, та забезпечення безперервності соціального супроводу клієнтів проекту, шляхом їхнього залучення до послуг з догляду та підтримки. Щоб розробити алгоритми перенаправлення, команда проекту першочергово провела картування ресурсів проекту: послуг з ДКТ (дотестове консультування та тестування), що надаються пілотними закладами охорони здоров’я.

Розробляючи алгоритми, команда проекту ставила собі за мету зменшити ризик «випадіння» клієнтів із загального ланцюжка допомоги на етапі дотестового консультування, діагностики ВІЛ-інфекції, постановки на лікування та підвищення ефективності перенаправлення клієнтів до програм з догляду та підтримки. Також важливим завданням було досягнути безперервності у соціальному супроводі клієнтів від направлення на ДКТ, постановки на Д-облік в Центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом та перескерування – до послуг з догляду та підтримки (ГФ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: