Львівські прикордонники: на часі – вдосконалення прикордонної інфраструктури

В умовах проведення заходів з посилення охорони державного кордону, прикордонники не тільки протистоять нелегалам та контрабандистам, але й намагаються вдосконалювати прикордонну інфраструктуру. Це, в свою чергу, дає змогу підвищити якість протидії правопорушникам на кордонах з Польщею. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Львівського прикордонного загону.

З цією метою, за ініціативи  Львівських охоронців кордону, у п’яти прикордонних районах – Володимир – Волинському, Іваничівському, Сокальському, Жовківському, Яворівському  відбулись наради з керівниками райдержадміністрацій, головами районних та сільських рад, представниками  різних організацій і установ. Основним лейтмотивом даних заходів стало налагодження та вдосконалення співпраці прикордонників з громадами щодо сприяння в інженерному облаштуванні державного кордону з країнами ЄС. Сюди слід віднести очистку просік, відновлення контрольно-слідових смуг, рокадних доріг і стежок, ремонт прикордонних та інформаційних знаків. Дані заходи спрямовані на виконання вимог «прикордонного» та екологічного законодавства, створення умов для якісної протидії правопорушникам тощо.

У кожному з районів зустрічі відбулись у формі конструктивного діалогу, під час якого були розглянуті пропозиції сторін, визначені шляхи вирішення та строки виконання. Адже, як одноголосно зазначили представники влади і громад на місцях, охорона кордону для прикордонних районів – це завдання номер один і жителі прикордоння нададуть «зеленим беретам» весь необхідний спектр допомоги щоб по-сусідству з ЄС мати зразковий кордон.

Так, з початку квітня 2016 року у Львівському  прикордонному загоні розпочався перший етап інженерно – будівельного сезону 2016 року.

В ході інженерно – будівельного сезону основними завданнями визначено: утриманні прикордонних знаків, прикордонних просік; утриманні та нарощуванні системи інженерних загороджень на напрямках зосередження основних зусиль, імовірного руху незаконних мігрантів і транспорту на сухопутному кордоні та поза пунктами пропуску; утриманні наявних та будівництві нових інженерних споруд; удосконаленні прикордонної інфраструктури тощо.

З початком робіт було залучено максимальну кількість персоналу відділів прикордонної служби, членів громадських формувань, шефських організацій та місцевих мешканців прикордоння Львівської й Волинської області.

Загалом залучено  персоналу відділів прикордонної служби понад дев’яносто прикордонників, членів громадських формувань та місцевих мешканців прикордоння понад сто п’ятдесят громадян, техніки прикордонного загону та  громадських формувань і шефських організацій понад 12 одиниць, засобів малої механізації понад 25 одиниць, шансового інструменту понад 100 одиниць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: