На Львівщині чоловік постраждав від вибуху гранати

Зараз медики рятують потерпілому ногу. Також внаслідок вибуху у чоловіка ампутована кисть правої руки.

У Городоцьке відділення поліції 3 квітня о 20.50 надійшло повідомлення від червгового фельдшера місцевої лікарні. За словами медика, до них каретою швидкої допомоги був доставлений чоловік, «котрий підірвався на гранаті». Діагноз, який лікарі поставили потерпілому - ампутація правої кисті, відкритий перелом правої гомілки з пошкодженням сухожилля. Наразі чоловік перебуває у реанімації.

«На місце події виїхала слідчо-оперативна група та експерти-вибухотехніки. Встановлено, що травмований – 28-річний мешканець одного з сіл Городоцького району. Подія сталась близько 20.00 в полі неподалік водозабірної станції біля Городка. Ймовірно, чоловік зазнав ушкоджень внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами, можливо, гранатою РГД-5», - розповів начальник Городоцького відділення поліції підполковник поліції Олександр Прокопчук.

Нащастя, очевидиця події, котра була неподалік, правильно оцінила ситуацію, надала потерпілому першу допомогу та викликала карету «швидкої», якою його й було доставлено до лікарні.

Правоохоронці встановлюють обставини події, за фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: