Президенту КСУ Євгену Чолію вручили диплом Doctor Honoris Causa

Сьогодні, 4 квітня, у Національному університеті «Львівська політехніка» Президентові Світового Конгресу Українців Євгенові Чолію (Канада) вручили диплом Doctor Honoris Causa "Львівської політехніки".

Повідомляє видання Дивись.Інфо.

Рішення про присвоєння титулу Doctor Honoris Causa було прийняте 9 лютого 2016 року на Вченій раді Університету на знак визнання великої особистої ролі Президента СКУ Євгена Чолія у просуванні українського інтересу в міжнародній спільноті, мобілізації українських сил за кордоном у справі розбудови України і подоланні російської агресії, з метою фіксації для історії Львівської політехніки унікальної сторінки співпраці зі Світовим Конгресом Українців та особисто з його Президентом.

IMG_3562

«За час свого президентства в СКУ Євгену Чолію вдалося не лише консолідувати, розвинути і зміцнити українську спільноту за кордоном, але й вивести діяльність Конгресу на якісно новий рівень. Від імені двадцятимільйонного українства за кордоном він є речником української справи у світі», – зазначає Ірина Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

Світовий Конгрес Українців представляє інтереси понад 20 мільйонів українців, об’єднує у своєму складі українські організації з 34 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 15 країн.

IMG_3574

«Цей титул я сприймаю як те, що "Львівська Політехніка" дала дуже високу оцінку праці Світового Конгресу Українців, який наступного року буде визначати своє 50-річчя діяльності. СКУ має важливе завдання репрезентувати інтерес української діаспори, яка, за нашими підрахунками, начисляє понад 20 млн українців, які живуть поза межами України», - сказав Євген Чолій.

У своїй промові Євген Чолій наголосив про боротьбу українців за незалежність та територіальну цілісність. Він розповів, яку роботу проводить Світовий Конгрес, аби донести правду про агресора до міжнародної спільноти.

СКУ заснований у 1967 році і був визнаний у 2003 році неурядовою організацією в Економічній та соціальній раді Організації Об’єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.

У рамках дводенного візиту Президента СКУ до Львівської політехніки заплановано також його зустрічі з академічною спільнотою Університету та громадськістю міста Львова, Архієпископом Львівським Української Греко-Католицької Церкви Митрополитом Львівським Ігорем (Возьняком), головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним та депутатами облради за участю заступників голови Львівської облдержадміністрації, міським головою Львова Андрієм Садовим, народними депутатами України, студентами Львівської політехніки, працівниками Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою, членами громадського об’єднання «Святий Юр».

Довідка:

Президентом Світового Конгресу Українців Євген Чолій був обраний у 2008 році на п’ятирічний термін та переобраний на другий термін у 2013 році.

За фахом Євген Чолій – юрист. З 1982 року він – член Палати адвокатів Квебеку та старший партнер однієї з найбільших адвокатських фірм Квебеку – Лавері де Біллі, яка нараховує понад 200 адвокатів. Його юридична практика включає корпоративні i комерційні судові процеси та справи неплатоспроможності й фінансової реструктуризації. Як професійний юрист виступає перед Верховним Судом Канади та перед судами Квебеку різних рівнів. З 2012 році його прізвище – у довіднику «Найкращі юристи», що є одним з найстарших і найбільш поважних видань у юридичній галузі.

Євген Чолій отримав низку нагород, зокрема Діамантову ювілейну медаль королеви Єлизавети II, Золоту ювілейну медаль королеви Єлизавети ІІ, орден України «За заслуги» ІІІ ступеня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: