У Львові обговорюють питання кооперативного руху в Україні

У понеділок, 4 квітня, у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького стартувала дводенна міжнародна конференція "Кооперативи – минуле, сьогодення, майбутнє. Розвиток і дух громад". Конференція відбувається за ініціативи та підтримки Посла Канади в Україні.

В офіційному відкритті конференції взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Владислава Рутицька та керівництво Львівської області. До участі у заході також запрошені лідери кооперативного руху в Україні та з-за кордону, науковці, дослідники кооперації, церковні лідери і діячі, представники української діаспори, громадських організацій.

Привітав учасників зібрання перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський. "Розвиток кооперації на селі, особистих селянських господарств та сильних громад є одним з пріоритетів Львівської області, - зазначив Ростислав Замлинський. - Ми дуже вдячні за допомогу уряду Канади щодо підтримки діючих і створення нових молочних кооперативів у регіоні. Окрім того, в обласному бюджеті ми також передбачили відповідні кошти на розвиток сільського господарства. Знаю, що багато ще треба зробити і впевнений, що лише нашими спільними діями ми зможемо досягнути якнайкращого результату і успіху".

Під час конференції учасники обговорюватимуть питання історичних особливостей розвитку кооперативів в Україні, поділяться досвідом становлення кооперативів в інших країнах, їх державної та місцевої підтримки, а також налагодженням співпраці церков з сільськими громадами щодо кооперації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: