У Львові пройде виставка cучасного художнього скла

У середу, 6 квітня, о 15:00 год. у Галереї Львівської національної академії мистецтв, що за адресою: вул. Кубійовича, 35б, відбудеться відкриття концептуального виставкового проекту «ART-ANTROPOLOGY», який репрезентує своєрідне мистецьке дослідження людини засобом художнього скла – матеріалу, що характеризується винятковими естетичними якостями та надскладними технологічними нюансами.

Експозиція складається із творчих робіт молодого покоління митців, випускників унікальної, єдиної в Україні кафедри художнього скла ЛНАМ та демонструє надзвичайно високий професійний рівень та відкриває глядачеві нові формотворчі, візуальні та концептуальні можливості традиційного матеріалу.

«Вказаний проект репрезентує зріз розвитку львівської школи художнього скла 2010-х рр. у контексті розробки ідейного наповнення, нового осмислення матеріалу для формування художнього образу. Регулярне звернення до проблематики візуалізації до образу людини у навчально-творчому процесі передбачало формування цілісного і грунтовного фонду робіт студентів, у яких розкриті різні аспекти вказаної проблематики», - розповідає куратор виставки.

«Однією з базових характеристик проекту є звернення до візуалізації образу людини, як творця всіх наративів. Окрім того, основним акцентом є демонстрація розвитку митця як цілісної особистості з оригінальним світоглядом та водночас, як фахівця, який ефективно може виконувати завдання високого ступеня складності у матеріалі. Важливим аспектом проекту є також демонстрація ефективної співпраці викладача та студента, орієнтованої на гармонійний розвиток особистості художника», − зазначає куратор виставки, приват-доцент кафедри художнього скла Орест Принада.

Учасники: Марія Амарій, Ліля Василько, Юлія Галишин, Олена Коваленко, Вадим Мельник, Віктор Орлов, Надія Стефаненко, Наталія Уштан, Оксана Хомич, Роксолана Худоба.

На відкритті виставки заплановано презентацію каталогу «АРТ-АНТРОПОЛОГІЯ /ART-ANTROPOLOGY». Експозиція триватиме до 19 квітня.

Адреса: м. Львів, вул. Кубійовича, 35б (подвір’я лабораторного корпусу)

Години роботи Музею ЛНАМ:  понеділок – п’ятниця,  10:00 –  17:00

Контакти: [email protected], тел.: (032) 253 35 12

Офіційна сторінка у Фейсбук: https://www.facebook.com/galleryLNAM/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: