Кіт в мішку, парашутист, приїхав з сільради у велике місто: як у Львові люстрували прокурора

Сьогодні, 5 квітня, відбулась зустріч прокурора Львівської області Віталія Мякішева з громадськістю, повідомляє Дивись.Інфо.

Ще до початку розмови з прокурором, активісти змусили покинути зал усіх прокурорів, які повсідалися на задньому ряді в робочий час. Можливо, вони прийшли на підтримку свого шефа.

Перше питання, яке активісти задали до Мякішева, було про особисті стосунки із екс-генпрокурором Віктором Шокіним.

Він запевнив, що ніколи з ним не зустрічався, як і з представниками кримінального авторитету.

«Мене викликали у відділ кадрів ГПУ і запропонували посаду», - сказав Мякішев про своє призначення.

Водночас представники "Розвитку громади", посилаючись на мешканців Житомирщини, заявили про те, що за часів Мякішева у с. Брусилів пам’ятник Тарасу Шевченку перенесли з центральної площі на околицю села. Згодом на цьому місці з’явився кафе-бар, що належить дружині прокурора.

«Пам’ятник перенесли за рішенням виконкому. А магазин справді належить моїй дружині, землю під який вона купила минулого року», - сказав Мякішев.

На запитання щодо маєтків прокурор повідомив, що має будинок у Брусилові. Також додав, що не має власного автомобіля, а дружина їздить на Mercedes-Benz S-класу, 2007 року випуску, який є у власності тестя її батька. А у Львові прокурор планує їздити виключно на службовому авто.

Також Мякішева запитували, чи правда, що він пройде тест на профпридатність, коли посадить мера Львова Садового. Не дочекавшись відповіді, активісти передали йому список порушень законодавства «львівським феодалом», що складається із 40 пунктів.

У підсумку зустрічі Віталій Мякішев погодився сформувати кадрову комісію з представників громадськості, яка очищатиме прокуратуру Львівщини і розслідуватиме незаконні факти призначення прокурорів. Уже з наступного понеділка мають визначити дату створення такої комісії.

Серед основних проблемних питань області він назвав: ріст злочинності, забудову історичної частини міста та незаконну виробку лісів.

У підсумку прокурор пообіцяв відзвітувати про роботу на посаді вже за місяць. Також запевнив, що найближчим часом буде оновлено склад координаційної ради при обласній прокуратурі.

Активісти домовились з Мякішевим, що якщо за місяць вони знайдуть суттєвий компромат на нового прокурора і матимуть докази його злочинів, то він напише заяву про звільнення.

На думку головного редактора газети «Ратуша» Миколи Савельєва, ніякої люстрації сьогодні не відбулося, не було названо конкретних фактів проти Мякішева, за які він би мав бути звільнений з посади.

«Громадськість не підготувалася до зустрічі, тому я гадаю, що частина громадських організацій просто намагалася нагнути його під себе, бо будуть лякати шинами, адже лише частина працює за ідею, частина - на замовлення, а ще інша - за гроші», - зауважив Савельєв.

Також він додав, що однією з причин, чому Мякішева могли "попросити піти" із Житомирщини, було те, що він або допомагав, або заважав добувати бурштин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: